Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaufland brengt inkoop Oost-Europa onder bij EMD

Kaufland gaat de inkoop voor winkels in onder andere Tsjechië, Slowakije, Polen en Roemenië bundelen en onderbrengen bij alliantie EMD.Lidl-zusterbedrijf Kaufland is sinds jaar en dag 'sterk verbonden' in de inkoop- en marketingalliantie EMD, zegt, waar Superunie sinds 2005 ook lid van is. In de Oost-Europese markten heeft Kaufland 'een sterke positie', aldus Frank Hirnschal, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor handel, huismerk en marketing, bij Kaufland, in een bericht over het besluit.

Groei
Nu de volumes voor de winkels in Tsjechië, Polen, Kroatië, Roemenië en Bulgarije geconcentreerd worden in de onderhandelingen die EMD voert, vergroot dit de verkoopkansen van partners in de industrie, zegt Hirnschal, die ervan overtuigd is dat het 'coöperatief partnerschap' via EMD Kaufland in staat stelt om een grotere en klantgerichte groei in de bestaande Oost-Europese markten te realiseren.

Asda
EMD, gezeteld in het Zwitserse Pfäffikon, wist eerder dit jaar Walmart-dochter Asda aan zich te binden. Met Kaufland meegerekend vertegenwoordigd de inkoop- en marketingalliantie een pan-Europese omzet van 178 miljard euro in 19 landen.

Publicatiedatum: