Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boete na verwonding aan verpakkingslijn

Vitacress in Hampshire, leverancier van verpakte sla, is vervolgd nadat de aanpassing van een verpakkingslijn tot letsel van een werknemer bleek te hebben geleid.

Het Basingstoke Magistrates Court hoorde dat in april vorig jaar een verpakkingsmachineoperator onder de afscherming reikte om folie door de machine te trekken. De hitteverzegelende snijder van de machine greep zijn vingers waardoor de uiteinden van twee vingers geamputeerd moesten worden.

Een onderzoek door de Health and Safety Executive (HSE) wees uit dat er in de afscherming van de verpakkingsmachine een gat was aangebracht om grotere zakken salade van de machine naar een transportband door te laten. Hierdoor lag ook de hitteverzegelende snijder binnen het bereik van de operator.

Vitacress Salads Limited pleitte schuldig aan overtreding van de relevante regelgeving en kreeg een boete van £60.000 en moest ook de kosten van £1088 betalen.

HSE inspecteur Kate Clark zei na de hoorzitting: "Het snijden van een gat in de afscherming heeft geleid tot toegang tot gevaarlijke delen. Het bedrijf had de risico's van deze aanpassing niet goed overwogen."

Publicatiedatum: