Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

's Nachts aardbeien plukken in de koelte

Het in Moguer gevestigde Cuna de Platero zal dit seizoen volledig uitgerust zijn met het revolutionaire Fresh-Picking-oogstsysteem, dat essentieel zal zijn in een jaar waarin sprake is van hogere temperaturen dan normaal.

Het Fresh-Picking-oogstsysteem is ontworpen voor oogstdagen met intense hitte, waarbij sprake kan zijn van extreme temperaturen in kassen en aangeraden wordt om twee uur eerder met het werk te beginnen.



"Dit jaar, met zijn atypische weersomstandigheden en hoge temperaturen, geloven wij dat het meer dan ooit nodig is dat iedereen die betrokken is bij de oogst 100% toegang heeft tot dit systeem," legt Juan Báñez van Cuna de Platero uit.

"In de vorige paar seizoenen hebben we al wat tests uitgevoerd met het Fresh-Picking-systeem om zijn levensvatbaarheid te beoordelen. Het was nodig om een lichtgewichtssysteem te ontwikkelen met een lichtbron die niet schadelijk zou zijn voor de ogen van de plukkers. De oplossing hiervoor kwam van een technologiebedrijf in de provincie Huelva."

Het Fresh-Picking-systeem biedt alleen maar voordelen voor de keten, zegt Juan. "Naast het beschermen van de plukkers tegen de hitte wordt ook de kwaliteit van het fruit verbeterd, omdat het de verpakkingsstations bereikt met lagere temperaturen. Als gevolg hiervan hoeven ze niet zo lang in kamers te blijven, waarmee energiekosten worden bespaard. Daarbij komt het fruit sneller in de schappen van lokale supermarkten."

"Plukkers zijn er erg blij mee. Niet alleen in bij ons, maar ook in andere bedrijven die in Huelva gevestigd zijn, die onze uitrusting willen aanschaffen. Daarnaast geloven we dat dit systeem ook gebruikt kan worden bij andere gewassen," zegt Juan.

Op zoek naar de aardbeienvariëteit voor BERRYCATESSEN
Naast de lancering van dit innovatieve systeem was Cuna de Platero ook aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn. Hier heeft het bedrijf zijn premium-merk Berrycatessen gepromoot, dat vorig jaar werd geïntroduceerd en bedoeld is voor de meest exclusieve variëteiten, zoals de Adelita-framboos. Hiermee bleven ze het hele jaar rond in de markt, behalve tijdens de twee heetste weken van augustus.



"Op dit moment verpakken we frambozen, blauwe bessen en bramen onder dit merk, omdat we nog op zoek zijn naar de juiste aardbeienvariëteiten. We focussen onze inspanningen in ontwikkeling om een aardbeienvariëteit te vinden, die meer exclusief kan zijn op het gebied van organoleptische eigenschappen en daardoor geschikt kan zijn voor Berrycatessen," zegt Juan.

Het coöperatief blijft zich onderscheiden met zijn bessenteelt. In het vorige seizoen produceerde het bedrijf 650 ton aan frambozen. Dit fiscaal jaar zal het 1.300 ton produceren. De productie van blauwe bessen steeg van 630 ton naar 1.000 ton dit jaar en die van bramen van 30 ton naar 40 ton.

Voor meer informatie:
Begoña Mayoral
Cuna de Platero
Camino de Montemayor, s/n. Moguer, Huelva. Spain
T: +34 959372125
comunicacion@cunadeplatero.com
www.cunadeplatero.com
Publicatiedatum: