Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WAPA-cijfers:

Lager volume appelen en peren zuidelijk halfrond

Tijdens de Fruit Logistica vorige week presenteerde WAPA de ramingen voor het hardfruitseizoen op het zuidelijk halfrond. Voor appelen staat het totale volume op 5,3 miljoen ton, voor peren is dat 1,4 miljoen ton.


Klik hier om het volledige rapport te lezen en de tabellen te bekijken.

De appeloogst valt daarmee twee procent lager uit dan vorig jaar. De exportverwachtingen stijgen echter met zes procent naar 1,63 miljoen ton. Hoewel het totaal volume lager uitvalt, zijn er zowel op land- als rasniveau wel stijgers te identificeren. Australië en Zuid-Afrika tekenen voor een lichte groei ten opzichte van het voorgaande jaar, respectievelijk 1 en 2 procent. Op rasniveau neemt het volume Golden Delicious met 2 procent toe, de Cripps Pink groeit met 1 procent.


Klik hier om het volledige rapport te lezen en de tabellen te bekijken.

Ook peren laten een dalende trend zien. Het volume valt acht procent lager uit dan vorig jaar. Voor peren wordt ook een lagere uitvoer verwacht. Het exportvolume valt één procent lager uit op 684.582 ton.

Het volume in Nieuw-Zeeland stijgt fors, met 11 procent maar kan het verlies in de andere regio's niet compenseren. Op rasniveau doet de Packham's T het goed, met een als enige ras een groei. Het volume van deze variëteit stijgt met 5 procent.



Klik hier om het volledige rapport te lezen en de tabellen te bekijken.
Publicatiedatum: