Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische citrusexporteur wil export verdubbelen

Egyst Agricultural Crops streeft dit seizoen naar een verdubbeling van zijn citrusexport tot ongeveer 45 miljoen euro in vergelijking met 20 miljoen euro in 2015. De directeur van Egyst, Mohamed Dessouky, stelde dat het bedrijf van plan is om de export van citrus naar 120.000 ton te verhogen in vergelijking met 50.000 van vorig seizoen.

Eqyst is van plan om in 2016 23 miljoen euro te investeren in zijn verpakking- en productiefaciliteit op een terrein van 52.000 m2 met een productiecapaciteit van 100.000 ton per jaar. De faciliteit zal alle soorten groenten en fruit kunnen verwerken. Het complex omvat vijf lijnen voor het verpakken van citrus. De faciliteit begon in 2015 met de operaties en exporteerde sindsdien 4.000 ton citrus. Het bedrijf heeft ook een verpakkingsfaciliteit in Kafr al-Dowar op een terrein van 14 hectare met een capaciteit van 55.000 ton citrus per jaar en export van 150 tot 200 ton per dag.

Egyst heeft vestigingen in Oekraïne, Rusland en Kazachstan die allen hun producten vertegenwoordigen. Het bedrijf werkt in deze landen rechtstreeks samen met grote importeurs. De tijd die nodig is om de producten te vervoeren naar de landen rondom de Zwarte Zee duurt ongeveer tien dagen. Daarnaast heeft Eqyst drie promotiekantoren in de Verenigde Arabische Emiraten, India en China.

Dessouky benadrukte de noodzaak om het Egyptische stelsel te wijzigen om te concurreren tegen andere landen. Turkije exporteert citrus tegen prijzen, die niet meer dan 267 euro per ton bedragen (voor gesubsidieerde exporteurs ongeveer 50 euro per ton) in vergelijking met een kostprijs van ongeveer 357 euro per ton in Egypte. De exportsubsidies voor citrus werden stopgezet doordat een aantal bedrijven producten van slechte kwaliteit exporteerden, enkel om de subsidies te verkrijgen.
Egyst is nummer vier van de 600 Egyptische bedrijven die gespecialiseerd zijn in de export van agroproducten.

Meer informatie over Egyst
Publicatiedatum: