Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
getekend in bijzijn van de Portugese Minister van Landbouw

Strategische samenwerking tussen Bfruit en Special Fruit

Op 4 februari hebben de Portugese bessentelers-organisatie Bfruit en het Belgische bedrijf Special Fruit vanop de Fruit Logistica beurs in Berlijn hun nieuwe strategische alliantie aangekondigd en ondertekend in bijzijn van of Luis Capoulas Santos, Minister van Landbouw, bebossing en landelijke ontwikkeling in Portugal. Door middel van deze samenwerking versterken beide partners hun concurrerende positie in de uitdagende Europese zachtfruit sector.



De overeenkomst betreft de productie en commercialisatie van de populaire frambozenvariëteiten Kwanza en Kweli van de Nederlandse teler Advanced Berry Breeding (ABB). Bfruit en Special Fruit zullen hun samenwerking vormgeven via het Portugese bedrijf Multiberry, dat de enige licentiehouder is van Kwanza en Kweli in Portugal. Multiberry is een gezamenlijke onderneming van het Belgische Special Fruit en Gijs Hoogendoorn, eigenaar van de Portugese bessenteler en plantenvermeerderaar First Fruit in Odemira. In deze nieuwe samenwerking is Multiberry de exclusieve verdeler en licentieverstrekker van Kwanza en Kweli planten aan hoog kwalitatieve bessentelers. Daarnaast richt Multiberry zich op het testen van nieuwe zachtfruitrassen in Portugese omstandigheden.

Bfruit, met hoofdkantoor in Guimarães, verenigt momenteel meer dan 120 Portugese zachtfruit en kiwi producenten en is door deze overeenkomst in staat haar telersbasis- en exportvolumes sterk uit te breiden en bovendien haar leden toegang te bieden aan nieuwe zachtfruit variëteiten en optimale technische ondersteuning. Tegen 2018 willen de beide partijen minimaal 100 hectare Kwanza en Kweli telers verenigen. Samen met de oprichting van een nieuwe bessen productiebedrijf – United Berries – in de buurt van Odemira zal het totale productie oppervlak van Bfruit's toenemen tot 250 hectares verspreid over Portugal.



Jaarrond Kwanza
Special Fruit zal door deze samenwerking jaarrond grote volumes van de zeer populaire frambozen variëteiten Kwanza en Kweli ter beschikking krijgen en geeft op haar beurt Bfruit toegang tot nieuwe export markten voor haar eigen productie.
Door deze samenwerking versterken Bfruit, Multiberry en Special Fruit hun ambitie om de beste te zijn in hun domein en een referentie te worden in de zachtfruit sector.

Voor meer informatie:
Bfruit: Pedro Bragança pbraganca@bfruit.pt of Fernanda Machado fernandamachado@bfruit.pt
For Special Fruit: Ben Maes ben.maes@specialfruit.be
For Multiberry: Gijs Hoogendoorn hoogendoorn.od@sapo.pt 
Publicatiedatum: