Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plus draagt in 2015 hoogste Fairtrade premie af

Met meer dan 1 miljoen dollar aan Fairtrade premie is Plus grootste afdrager in Nederlandse supermarktwereld. Dat blijkt uit impactonderzoek van Stichting Max Havelaar. In 2015 droeg Plus met de verkoop van Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten ruim 1,2 miljoen dollar aan premies af aan boerenorganisaties in ontwikkelingslanden.


Koffie en bananen
Op de tweede plaats stonden de Fairtrade bananen van Plus. Daarna waren thee, chocolade, ananas en bloemen (Fairtrade rozen) de grootste inkomsten voor de Fairtrade premie. Mede dankzij de Fairtrade premies kunnen telers en arbeiders samen investeren in betere werk- en leefomstandigheden. Zo gebruiken arbeiders van bananenplantages in Colombia de premie onder andere voor het volgen van (vervolg)onderwijs.
 
Peter d'Angremond, directeur Stichting Max Havelaar: "Wij zijn erg blij met de hoge afdracht die Plus het afgelopen jaar heeft kunnen realiseren. Door het betalen van een eerlijke prijs en een premie zorgt Plus ervoor dat de mensen die hard werken om goede en duurzame producten te leveren, hun situatie kunnen verbeteren. Uit ons onderzoek blijkt ook dat klanten van Plus opmerken dat Plus zo verantwoord bezig is. En het vooral ook waarderen. We hopen daarom dat andere supermarkten het goede voorbeeld van PLUS zullen volgen."
 
Honderd procent Fairtrade
In 2010 stapte Plus als eerste Nederlandse supermarkt over op honderd procent Fairtrade gecertificeerde bananen. Inmiddels behoren Fairtrade gecertificeerde koffie, thee, ananas en sinaasappelsap tot het aanbod. En samen met Stichting Max Havelaar werkt de supermarktketen er hard aan om het Fairtrade assortiment de komende jaren stap voor stap nog verder uit te breiden. Dat doet PLUS onder andere door haar huismerkproducten zoveel mogelijk Fairtrade te certificeren. Bij deze samenwerking worden ook de leveranciers, klanten en lokale ondernemers van PLUS nauw betrokken. De intentieverklaring tussen PLUS en Stichting Max Havelaar is de meest verregaande samenwerking tussen een supermarktketen en de keurmerkorganisatie tot nu toe.

Meer informatie: www.plus.nl/www.maxhavelaar.nl

 
Publicatiedatum: