Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AU: Recall sla door salmonella

De AGF-sector werkt hard aan een terugroeping van voorverpakte sla in verband met een uitbraak van salmonella.

Volgens de Produce Marketing Association A-NZ en Fresh Produce Safety Centre Technology Manager Richard Bennett is de uitbraak gezien de strenge voedselveiligheidsprotocollen in de hele sector onverwacht. Dit is uiteraard een schrale troost voor degenen die als gevolg van deze besmetting ziek zijn geworden.

De betrokken teler - Tripod farmers - en detailhandelaren zoals Coles en Woolworths hebben een goed ontwikkelde traceersysteem en voldoende terugroepcapaciteit. Hierdoor kon het getroffen product geïdentificeerd worden en het onverkochte product snel worden teruggeroepen. Nu is het belangrijk dat de consument het advies van de gezondheidsautoriteiten opvolgt en het product weggooit of retourneert. 

De sector zal samen met de gezondheidsautoriteiten een volledige evaluatie van de uitbraakomstandigheden uitvoeren om mogelijke verontreinigingsbronnen op te sporen. De productiefaciliteit heeft een volledige en grondige ontsmetting ondergaan.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.pma-anz.com.
Publicatiedatum: