Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: Hulp voor getroffen exporteurs door etiketteringsbeleid

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in samenwerking met het Israëlische Export Institute (IEI) toegezegd Israëlische bedrijven getroffen door de EU-etikettering te helpen bij het vinden van nieuwe markten in Azië. Hiertoe is een speciaal programma opgesteld om de exporteurs te ondersteunen.

De meeste exporteurs zijn nog niet door het etiketteringsbeleid getroffen. Degenen voor wie dit wel geldt, melden aanzienlijke verliezen en de sluiting van een aantal markten als gevolg.

Het ministerie hoopt op rondetafelsessies met IEI-leden en getroffen exporteurs uit Judea, Samaria en de Golan. Hier zouden nieuwe ideeën en plannen uit moeten komen om relevante bedrijven te helpen met het zoeken naar nieuwe markten en met de export naar deze nieuwe markten.

Ministerie van Buitenlandse Zaken: "Het ministerie zal alles in het werk stellen om de impact van het EU-beleid op de exporteurs te beperken. Als een exporteur ons bijvoorbeeld vertelt dat zijn producten zoals paprika's of dadels uit de Jordaanvallei of groenten en wijn uit Samaria niet meer worden gekocht, dan zullen het ministerie en de IEI ingrijpen om hen te helpen nieuwe markten te vinden in Japan, India en China, landen die producten niet etiketteren. We zullen de exporteurs helpen om in deze landen deuren te openen."
Publicatiedatum: