Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische avocadoprijzen blijven skyhigh

Het natte weer in Nieuw-Zeeland en de bosbranden in West-Australië hebben geleid tot een tekort aan avocado's. Als gevolg daarvan zijn de prijzen zijn gestegen. Deze zullen niet normaliseren voor april, ondanks het feit dat er momenteel 225.000 trays op weg zijn naar retailers.

Volgens John Tyas, CEO van Avocados Australia, leveren telers in Queensland 60% van de Australische avocado's, maar begint de oogst pas in maart.

"In de afgelopen 10 tot 15 jaar is de vraag naar avocado's sterk toegenomen, omdat het product steeds populairder is geworden," aldus Tyas. Terwijl het aanbod in Australië doorgaans lager is in de zomer, hebben onverwachte weersomstandigheden de oogst aangetast in zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Volgens John Tyas was de oogst iets kleiner dan normaal en heeft de neerslag de oogsttijd en de kwaliteit van het fruit beïnvloed.

"West-Australië en Nieuw-Zeeland gaan door met hun oogst in de komende weken, waarna Noord-Queensland zal beginnen met de oogst rond eind februari, waardoor de prijzen waarschijnlijk iets zullen zakken. We hebben de voorkeur voor een gebalanceerde markt en met verloop van tijd zullen de prijzen dalen als er meer fruit op de markt komt."

De huidige prijzen voor avocado's in supermarkten zijn ongeveer AU$4 (€2,57) per stuk, maar Harris Farms verkoopt in Australië geteelde avocado's voor AU$6,99 (€4,49) per stuk.

In de afgelopen 20 jaar is de Australische avocadoteelt toegenomen met 18.000 ton per jaar tot bijna 68.500 ton in 2015. De vraag naar het product steeg nadat de voedingswaarden algemeen bekend werden en het de status van "superfood" kreeg.
Publicatiedatum: