Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Total Produce:

Krapte in markt voor dikkere maten Florida-grapefruit verwacht

Begin november is het Florida grapefruitseizoen weer gestart. Dit jaar was sprake van een naadloze aansluiting op het Zuid-Afrika seizoen met beperkt aanbod in de markt, schrijft Total Produce in haar nieuwsbrief. Ondanks positieve vooruitzichten verliepen de maanden november en december qua verkopen niet geheel zoals verwacht, maar was in januari een ommekeer zichtbaar. Traditioneel zien we bij Total Produce B.V. dat na de feestdagen sprake is van een toenemende vraag naar gezonde producten, zoals bijvoorbeeld de Florida Grapefruit.

Vooruitzicht markt
Door het warme en natte weer in Florida in de afgelopen maanden, zien we voor de komende periode een krapte in de markt voor de dikkere maten. Hierdoor liggen de prijzen hoger voor met name de maten 32/36/40 en wordt het prijsniveau versterkt door de dollar/euro koers. Eind april zullen naar alle waarschijnlijkheid de laatste grapefruits in Rotterdam arriveren.

Florida Grapefruit in het zonnetje
De maand januari stond in het teken van het heerlijke fruit vanuit Florida. Vanuit FDOC (Florida Department of Citrus) is in samenwerking met PR en marketingbureau Golin een campagne ontwikkeld ter promotie van Florida Grapefruit. Naast diverse tastings recepten op Facebook en workshops met geïnteresseerden werd het smaakvolle product geïntroduceerd bij het publiek. In week 3 van 2016 is zelfs een pop-up store herrezen in de Markthal, waarbij de Florida Grapefruit werd verwerkt in allerlei heerlijke gerechten. Klik hier voor een impressie.

Bron: Nieuwsbrief Total Produce
Publicatiedatum: