Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Toenemende vraag naar Nieuw-Zeelandse appelen"

Nieuw-Zeeland bereidt zich voor op een hardfruit recordseizoen. De vooruitzichten wijzen op hogere opbrengsten, goede kwaliteit en een groeiende vraag. De Production Manager van Mr Apple, Robert Sykes, stelt dat de gunstige weersomstandigheden in de regio Hawkes Bay hebben geleid tot de ideale condities voor de appelteelt. 

"Vorig jaar hadden we goede volumes. We hadden wat slechte weersomstandigheden in Nelson gehad, maar op North Island hebben we tot nu toe geluk," aldus Sykes. "We hebben goede groeiomstandigheden en de appelen beginnen te kleuren, zodat we reikhalzend uitkijken naar de oogst aan het einde van de maand."



Mr Apple teelt gedurende het seizoen 13 verschillende rassen, met voornamelijk de focus op rode rassen. "We zullen de oogst beginnen met NZ Beauty en dan overgaan op de Royal Gala. We hebben een grote Royal Gala-productie en dat is spannend, want de kwaliteit ziet er uitstekend uit. De beste die ik ooit heb gezien - en mijn familie teelt al appelen sinds 1920."

"Dit jaar is de productie groter. Vorig jaar beleefden we een jaar met een recordoogst met meer dan 4 miljoen geëxporteerde dozen en ik verwacht dit jaar hetzelfde of zelfs meer." Mr Apple levert momenteel direct of indirect appelen naar ongeveer 60 landen en controleert 25% van Nieuw-Zeelands totale commerciële appelproductie. Het is ook de grootste verticaal geïntegreerde appelteler, verpakker, verzender en exporteur van het land.

"We zien in elke markt een toegenomen vraag," aldus Sykes. "Vooral met onze toegenomen focus op markten in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. In China groeide de vraag ook, we zien het overal." Branchevereniging Pipfruit New Zealand voorspelt ook een toenemende vraag naar Nieuw-Zeelandse appelen in 2016 met een aantal van 19,5 miljoen dozen - een stijging van 5,5% ten opzichte van 2015. Sykes stelt dat Mr Apple het sterkst presteert als wereldwijde leverancier van hoge kwaliteit appelen en de verbetering van de vraag "komt voort uit de mogelijkheid om consequent hoge kwaliteit appelen te leveren die voldoen aan de wensen van onze klanten."

"Ons motto is it's all about the apple, dus laten we onze appelen het woord doen. Onze klanten kopen op smaak en kwaliteit, en daar wijken we af van de concurrentie, dat is onze differentiatie." Volgens Sykes wijst de kracht van de markt ook op een versterking van de sector als geheel. "Een paar jaar geleden werd de categorie hardfruit gezien als stagnerende, maar dat is nu niet het geval. Appelen ervaren een renaissance."

Voor meer informatie:
Mr Apple
Tel: +64 6 873 1030
Email: sales@mrapple.com
www.mrapple.com
Publicatiedatum: