Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stivas en ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord tekenen strategisch convenant

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) en Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) werken de komende jaren intensief samen om een verduurzaming van de glastuinbouw en landbouw in de regio te bewerkstelligen en knelpunten in de Ruimtelijke Ordening op te lossen. Thijs Pennink (directeur van NHN) en Erwin van den Berg (directeur Stivas) ondertekenden hiervoor op 2 februari in Alkmaar een convenant tussen beide partijen.

De samenwerking tussen Stivas en NHN is van strategische waarde. NHN is het aanspreekpunt voor de economische en ruimtelijke ontwikkeling van de regio Noord-Holland Noord. Vanuit die hoedanigheid fungeert het bedrijf als een hub, waarbij bedrijven uit de regio samenkomen. NHN richt zich hierbij op drie kerntaken: het ondernemersloket, de regiomarketing en het verbeteren van het vestigingsklimaat. NHN doet dit gericht op sectoren als agrifood, water en energie.


Thijs Pennink, directeur NHN, en Erwin van den Berg, directeur Stivas, ondertekenen het convenant

Stivas brengt vanuit de nieuwe samenwerking eigen expertise en belangrijke achtergrondinformatie in, die een bijdrage levert aan een economisch sterke en duurzame agrarische sector. Beide organisaties delen dezelfde belangen als het gaat om de versterking van de glastuinbouw en landbouw in de regio. Van den Berg: "De regio Noord-Holland Noord is sterk aan het veranderen. Door samen te werken en ondernemers te faciliteren hopen we de regio te revitaliseren en toekomstbestendig te maken. Dit kan door kavelruil, maar ook door bestaande locaties te herontwikkelen of concentratiegebieden van tuin- en landbouw te verleggen met inmenging van de betrokken partijen. Stivas adviseert hierin, terwijl NHN verbindt."
 
"Het is zaak om vanuit overheid en organisaties deze ontwikkelingen te stimuleren door te zorgen voor heldere regelgeving, opheffen van knelpunten en snel schakelen met betrokken partijen," zegt Pennink. "Hierbij kunnen we bouwen op elkaars netwerk en expertise. De ontwikkelingen gaan snel. Kijk bijvoorbeeld naar het glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard, waar ondernemers samenwerken aan een gezamenlijke toekomstvisie waarin verduurzaming een hoofdrol speelt."
 
Van den Berg: "Beide organisaties constateerden dat we nog één stap te ver van elkaar afstonden. Dit convenant laat zien dat we de uitdaging aangaan en bereid zijn de mouwen op te stropen. Centraal staat dat we in staat zijn in te springen op de vragen van de lokale ondernemer voor de komende vijf jaar en daarin ook kunnen faciliteren."

Voor meer informatie:
www.nhn.nl

www.stivasnh.nl
Publicatiedatum: