Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese wetenschappers zetten aardappelafval om in meststof

China beschouwt aardappelen als een veelbelovend basisvoedingsgewas voor de voedselvoorziening. Het land is echter terughoudend met de productie ervan omdat het afvalwater dat aardappelverwerkers produceren leidt tot vervuiling van meren en rivieren. Chinese wetenschappers hebben nu echter een manier gevonden om meststof te maken uit dit afvalwater, waardoor oppervlaktewaterverontreiniging effectief bestreden wordt.

Liu's team heeft een techniek ontwikkeld waarmee de CZV, chemisch zuurstofverbruik, van het afvalwater wordt gehalveerd door zetmeel, vezels en eiwitten uit het water te filteren. Het water hoeft vervolgens niet afgevoerd te worden omdat het rijk is aan stikstof, kalium en fosfor waardoor het zeer geschikt is als irrigatiewater.

China is 's werelds grootste aardappelproducent met een areaal van 5.665.598 hectare. Vanwege zijn bestendigheid tegen kou en droogte is de aardappel beter geschikt om geteeld te worden in de drogere gebieden van China dan tarwe of rijst.

Het Chinese ministerie van Landbouw is van plan om het aardappelareaal te vergroten naar 10.117.141 hectare en verwacht tegen 2020 een volume van 50 miljoen ton aardappelen te produceren.
Publicatiedatum: