Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weer zorgt voor beperkte toevoer

Ananas: handelaren hopen op verbetering

De ananasmarkt heeft nog steeds met problemen te kampen. "Vanwege weersproblemen is er momenteel minder ananas op de markt dan gebruikelijk", zegt een Duitse importeur en groothandelaar. "Daardoor zijn de prijzen hier op de markten momenteel hoog."



De belangrijkste ananasexporteur is Costa Rica. De daar heersende weersituatie heeft een negatieve uitwerking op de productie.

Hopen op verbetering
"Het weer in Costa Rica is momenteel erg ongunstig voor onze importeurs", aldus de groothandelaar. "Dat zorgt natuurlijk voor problemen. Maar we wachten af en hopen dat het er over een paar weken beter uitziet." Verbetering is op de korte termijn echter nog niet in zicht.

Het ongunstige weer in de teeltgebieden houdt inmiddels al sinds langere tijd aan. "De situatie is in de afgelopen maanden al bijna gewoon geworden," zegt de deskundige. "Al in 2015 hadden we vaak met dit probleem te kampen. Maar gelukkig is in ieder geval de kwaliteit van de ananas meestal goed."

Minder export dan in 2014
In het afgelopen jaar heeft Costa Rica in z'n geheel genomen minder ananas kunnen exporteren dan in 2014. Daarvoor had het land nog ananas ter waarde van 289 miljoen Amerikaanse dollar (265,53 miljoen euro) geƫxporteerd.
Publicatiedatum: