Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ferry van der Leek, EFP over SI Foodware AGF:

"Hoe meer we kunnen automatiseren, hoe beter"

E.F.P. International B.V. in Poeldijk is een echt familiebedrijf, dat handelt in groenten, fruit en exoten. Onderscheidend zijn zij met hun luchtvracht naar het Midden-Oosten, dat momenteel ongeveer 60% van hun export omvat. Hierin waren zij begin jaren tachtig één van de eersten. Sindsdien is het bedrijf flink gegroeid en veranderd met vestigingen in Poeldijk, Perpignan en Groningen. Om alle bedrijfsprocessen goed op elkaar aan te laten sluiten, hebben zij daarom gekozen voor de ERP-oplossing van Schouw Informatisering. April 2015 is het bedrijf live gegaan met SI Foodware AGF op basis van Microsoft Dynamics NAV 2015.

Al sinds 2000 werkt E.F.P. met Microsoft Dynamics NAV. De vorige leverancier kon echter niet meer voldoen aan hun wensen. Het bedrijf zocht namelijk een leverancier die bekend was met de handel die zij doen, zodat ze niet steeds zelf het wiel opnieuw uit hoefden te vinden. Daarom is in 2013 de keuze gevallen op Schouw Informatisering. 'Het is daarnaast ook een gevoel dat je hebt bij mensen. Schouw doet iets waar E.F.P. op moet vertrouwen. En dat voelde goed', aldus Ferry van der Leek, Algemeen Directeur van E.F.P. International B.V.

Foutenpercentage reduceren
Na een voorbereidende periode is E.F.P. in april live gegaan met Dynamics NAV 2015 in combinatie met SI Foodware AGF. Sinds de livegang is er veel veranderd. Alle processen, van inkoop tot verkoop en van administratie tot kwaliteit, sluiten nu naadloos op elkaar aan. Dubbel werk is verleden tijd. Alle informatie hoeft nu nog maar één keer te worden ingevoerd. Ook het onttrekken van managementinformatie uit het systeem biedt E.F.P. veel mogelijkheden. Ferry van der Leek: 'Voorheen was dit nooit inzichtelijk. Goede managementinformatie is nodig om je bedrijf nog beter te kunnen aansturen en het foutenpercentage naar beneden te brengen. Dit verbetert uiteindelijk dus het resultaat.'

Groei systeemverwachtingen
'We willen een gezonde groei. We halen tot nog toe elk jaar onze doelstellingen en dat willen we zeker zo doorzetten. Daarmee zal natuurlijk het personeel groeien, maar ook de systeemverwachtingen. Fase 1 is inmiddels afgerond. We hebben nu lotnummers, waardoor Traceability is geborgd. Wanneer iedereen hier goed mee werkt, kunnen we mogelijk overstappen op RF-scanning om het aantal fouten nog verder te reduceren. Hoe meer we kunnen automatiseren, hoe beter. De combinatie Dynamics NAV en SI Foodware AGF brengt ons al veel, maar ik denk dat het ons nog veel meer kan gaan brengen in de toekomst,' sluit Ferry van der Leek af.

Meer informatie over SI Foodware AGF?
Wilt u meer informatie over SI Foodware AGF op basis van Microsoft Dynamics NAV? Komt u dan naar de demo-middag op 6 april 2016 in Etten-Leur. Of neemt u contact op met Schouw Informatisering via 076-504 25 20 of info@schouw.org.
Publicatiedatum: