Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PrimePro Core: officiële introductie ethyleen-absorberende folie

Chantler Packaging, actief in flexibele verpakkingen en technische oplossingen voor internationale levensmiddelen, heeft de PrimePro Core geïntroduceerd: een ethyleen-absorberend folie dat is opgenomen in micromateriaal. De ultralichte en compacte verpakking is speciaal ontwikkeld voor de retailklare merchandising en er passen 4 tot 10 stuks fruit of groente in.



De PrimePro Core werd eerst overzees getest, in samenwerking met Flexomed, een verpakkingsprintbedrijf uit Valencia, Spanje. Het bedrijf gebruikte de houdbaarheidsverlengingstechnologie van PrimePro en ontwikkelde golfkartonnen trays en compacte dozen met het ethyleen-absorberend materiaal, die geen extra materialen vereisen.

LiderPack-prijs
Vorige zomer won PrimePro Core de LiderPack-prijs, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt in Barcelona, voor de beste voedselverpakking van 2015. "We willen altijd innoveren waar mogelijk en zijn erg trots op onze nieuwe, competitieve verpakking die bruikbaar is in de gehele voorraadketen", zegt Francisco Vercher, internationaal verkoopmanager voor PrimePro Europa.

De werkzaamheid van PrimePro Core werd bewezen door middel van uitgebreide tests op verschillende vruchten en groenten, door het Nationale Technologiecentrum van Verpakte Levensmiddelen (erkend door de Spaanse overheid als onderzoeks- en innovatiecentrum). Deze tests zijn belangrijk voor Chantler Packaging en PrimePro, omdat de resultaten laten zien hoe veelzijdig de PrimePro-technologie is, zonder ingewikkelde toepassingsmethoden", vertelt Grant Ferguson, vicevoorzitter van verkoop en marketing voor Chantler Packaging Inc. "PrimePro Core verlengt de houdbaarheid, en zorgt bovendien voor minder voedselverspilling."

Omdat PrimePro Core tijdens Fruit Attraction in oktober 2015 werd gepromoot, zal Chantler Packaging PrimePro Core zijn product dit jaar aan meer klanten in Europa en daarbuiten kunnen verkopen. "Onze oplossing kan bedrijven in Canada, de Verenigde Staten en zelfs in Zuid-Amerika helpen. We willen de toepassing van PrimePro Core uitbreiden naar producten als peren, kersen, steenfruit en biologische producten", zegt Ferguson.

De houdbaarheidsverlengingstechnologie van PrimePro kan internationaal door telers, verladers en distributeurs worden gebruikt als handige oplossing voor ethyleen-absorberende verpakkingen. Het product is beschikbaar in diverse vormen, zoals palletcovers, dekzeilen en zakken.

Voor meer informatie, bezoek: www.chantlerpackaging.com en www.primepromap.com
Publicatiedatum: