Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Peruaanse druiven van november tot maart"

Verbazingwekkende groei Peruaanse druivensector

Andean Sun Produce is een vertegenwoordiger van La Calera en Talsa de Perú in de Verenigde Staten. Talsa's project bestaat uit 1.000 hectare aan blauwe bessen en de productie van witte asperges en avocado's. De producten worden onder het merk Gold Cup verkocht in het hele land.




Citrus en druiven
"100% van de export van deze bedrijven naar de Verenigde Staten gaat via ons," aldus Frank Telge, onderdirecteur van Andean Sun. Het bedrijf distribueert Peruaanse producten aan grote supermarkten zoals Costco en Walmart. "Het idee is om effectieve programma's voor onze klanten te ontwikkelen." Andean Sun heeft vestigingen in belangrijke Amerikaanse havens: Miami, Los Angeles, Houston, New York en, meer recentelijk, Savannah. Via deze laatste zijn ze in staat om de producten direct naar hun klanten in Atlanta te verzenden zonder eerst langs Miami of Philadelphia te moeten. "Dit zal iedereen geld besparen. We zullen concurrerend zijn en meer kunnen betalen aan producenten," stelt Telge.

"Dit seizoen zijn we de eersten geweest die citrus en druiven naar Savannah importeerden en we willen ook een container blauwe bessen verzenden. Deze transporten waren testen," vervolgt de importeur, die benadrukt dat, terwijl de testen goed zijn verlopen, het nog te vroeg is om te weten hoe de import zal worden beïnvloed en dat de voorbereidingen voor meer volumes in gang moet worden gezet.



Andean Sun werkt voornamelijk met twee Peruaanse bedrijven: Talsa, die blauwe bessen teelt op 1.000 hectare in Peru en La Calera, Peru's grootste citrusproducent, maar ook druiven, avocado's en mango's teelt.

Peruaanse druiven
Telge stelt dat de Peruaanse druivensector een verbazingwekkende groei heeft doorgemaakt. Aangezien Peru veel verschillende klimaten heeft, kunnen de druiven bijna het hele jaar door groeien hoewel sommige regio's meer geschikt zijn dan anderen voor de aanplant van bepaalde rassen. "Voor de vroege druiven vanaf oktober is het noorden geschikter. La Calera beschikt over een plantage in het noorden in Piura, waar zij rode en groene druiven telen met inbegrip van een nieuw ras genaamd Sweet Gold. Bovendien produceren zij in het zuiden, in Ica, rode druiven zoasl de Flame, Crimson, evenals de nieuwe Sweet Celebration. Deze rassen komen in december en blijven tot mei beschikbaar. "We kunnen druiven van november tot maart op de markt brengen," concludeert Telge.




Volgens de importeur zijn klanten tevreden, vooral dankzij de consistente en betrouwbare levering op het moment dat andere landen niet leveren. De Peruaanse 'kalme' weersomstandigheden zonder vorst of zware regenval helpen bij de ontwikkeling van de productie, als wel bij de raming van de hoeveelheden. "Het enige fenomeen dat problemen veroorzaakt is El Niño, gemiddeld om de acht jaar. Dit kan rampzalig zijn, maar ook niet al te ernstig. Dit jaar is de impact in het noorden nog onduidelijk. Al zijn we klaar met druiven en mango's." Telge verwacht dat de temperaturen misschien stijgen in april en mei met een paar weken vertraging in de citrusoogst, maar de situatie is onder controle.

Lange weg
Peru heeft volgens Telge nog een lange weg te gaan. "We begeven ons in een leerproces. Vijf of tien jaar geleden waren er geen druiven in het noorden van Peru en nu produceert het gebied meer dan het zuiden." De importeur concludeert dat de huidige vraag groter is dan wat het land in staat is om te produceren, maar er zijn plannen om de productie te verhogen.

More information:
Frank Telge
Andean Sun Produce LLC
7200 NW 19th Street Suite 405.
Miami, Florida 33126, United States
T: (305) 591 0740
E: ftelge@andeansunproduce.com
www.andeansunproduce.com
Publicatiedatum: