Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regen gemengde zegen voor Zuid-Afrikaanse druiven

Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen kent pieken en dalen dit jaar. De volumes van de vroege rassen waren kleiner als gevolg van de hitte en in Orange River werd de oogst voortijdig beĆ«indigd vanwege neerslag. Hoewel de regen zeer welkom was, zorgde deze er ook voor dat er niets meer verwerkt kon worden voor de export. 

Volgens de tabellen lijken de volumes groter te zijn maar dit is gedeeltelijk te danken aan de vroege oogst als gevolg van de hitte en de vergroting van het areaal de laatste jaren. De hitte in Oliphants River zal de volumes rode druiven met 20% verminderen. De regen in week 2 heeft voor nog meer onzekerheid gezorgd en de oogst zal mogelijk aanzienlijk kleiner uitvallen dan op basis van eerdere ramingen verwacht werd. Het verwerken zal in deze streek nog drie weken duren.

Over het algemeen is de oogst in Berg River kleiner dan aanvankelijk verwacht werd, hetgeen grotendeels te wijten is aan ongewone weersomstandigheden waardoor het fruit kleiner van formaat is. Het koelere weer van week 2 en dan met name de koude nachttemperaturen waren een zegen voor deze streek omdat het zorgde dat de rode en blauwe rassen goed op kleur kwamen. De verwerking verloopt voorspoedig en de kwaliteit is bijzonder goed.

Het verwerken van de vroege rassen in Hex River is voltooid en het warme weer houdt nog steeds aan in deze streek, waar de kwaliteit uitstekend is. Vanwege de constante warme en droge omstandigheden zal het verwerkingsseizoen naar verwachting eerder afgerond zijn dan gebruikelijk.



Voor meer informatie:
info@satgi.co.za
www.satgi.com
Publicatiedatum: