Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl gaat evenals Asda over op duurzaam geteelde bananen

Volgens de Guardian.com zal Lidl dit jaar het voorbeeld van Asda volgen om alleen duurzaam geteelde bananen in te kopen. Tegen het einde van 2016 zal de retailer uitsluitend bananen inkopen, die een Rainforest Alliance of Fairtrade Foundation keurmerk hebben.

Vorig jaar daalde de afzet van Fairtrade producten voor het eerst sinds de oprichting 20 jaar geleden. Consumenten moeten de broekriem aanhalen en besteden meer bij budgetketens zoals Lidl en Aldi. Beide retailers verkochten tot op heden maar een beperkt assortiment Fairtrade producten maar voelen de druk om het winkelend publiek een ruimere keuze aan te bieden.

In november had Asda de primeur om als eerste Britse retailer bekend te maken uitsluitend bananen van het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk te verkopen.

Jon Covey, van Lidl UK, vertelt dat dit past in de bedrijfsvisie van Lidl om op een milieuvriendelijke en maatschappelijke verantwoorde manier zaken te doen. Met dit besluit heeft Lidl UK een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn ambitie om zijn klanten duurzaam geteelde AGF aan te bieden. 

Tegen het einde van het jaar hoopt Lidl het grootste gedeelte van zijn bananenvoorraad te betrekken bij telers van Rainforest Alliance: 88%. Het overige deel zal ingekocht worden bij telers van Fairtrade Foundation.
Publicatiedatum: