Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese aardappeltelers hebben zicht op betere markt

Hoewel de aardappelprijzen in Europa momenteel hoger zijn dan in dezelfde periode vorig jaar, zijn telers niet geneigd grote volumes van hun voorraden te verkopen. Ondanks de huidige gunstige marktsituatie, zijn zij er namelijk van overtuigd dat de prijzen nog verder zullen stijgen. 


"Telers verkopen niet omdat zij denken dat de markt nog verder zal aantrekken," vertelt Sylvie Culiez van Wecxsteen Frankrijk. Sylvies bedrijf levert de grootste volumes van zijn aardappelen aan de exportmarkt. Hoge binnenlandse prijzen maken de export echter moeilijker hoewel de exportprijzen ook nog altijd goed zijn. Ondanks de grote vraag zijn telers momenteel nog steeds terughoudend om nu te verkopen.


 
"Landen zoals Slowakije en Tsjechiƫ zijn nu niet in de markt maar er is wel vraag vanuit onze voornaamste afzetgebieden zoals Spanje, Italiƫ en Portugal." Groupe Wecxsteen biedt een grote verscheidenheid aan aardappelrassen aan, dus dat is geen reden om niet aan deze vraag tegemoet te komen. Het komt er op neer dat de producenten niet genoeg van het product leveren. Sylvie verwacht dat hier na de jaarlijkse Fruit Logistica beurs in Berlijn verandering in zal komen.



"Het Franse seizoen begint in oktober en duurt normaliter tot eind juni," vertelt Sylvie. "Dit jaar verwacht ik echter niet dat we tot in juni kunnen leveren omdat we een grote afzet zullen hebben."

Sinds een jaar exporteert Wecxsteen ook naar de Emiraten.

Bezoek hen op Fruit Logistica, Hal 22 - stand E08

Voor meer informatie:
Sylvie Culiez
S.A.S Wecxsteen et Fils
France
Tel: +33 321 773 325
sylvie.culiez@groupe-wecxsteen.com
www.groupe-wecxsteen.com
Publicatiedatum: