Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor grootste logistieke knooppunt Afrika op vliegveld Addis Abeba

Celtic Cooling levert circa 17.000 m2 aan koelcellen in Ethiopië

Het Nederlandse Celtic Cooling levert koelcellen met de nieuwste technologie voor de grote, nieuwe overslagterminal van Ethiopian Airlines op het vliegveld van Addis Ababa, Ethiopië. De vliegmaatschappij laat de nieuwe luchtvrachtfaciliteit bouwen om straks elk jaar zo'n 600.000 ton goederen te laden voor transport naar Europa en elders.



Grootste logistieke hub Afrika
Met de nieuwe terminal wordt de capaciteit vijfmaal zo groot en is Addis Abeba het grootste scharnierpunt voor goederenoverslag in Afrika. Vanuit de koelcellen van Celtic Cooling zullen vooral bloemen, groenten en in mindere mate fruit worden geladen. De uitbreiding is verder goed nieuws voor lokale kwekers, overheid en afnemers in Nederland. Het vliegveld kampt met een bij de vraag achterblijvende opslagcapaciteit voor de gekoelde export van groenten, fruit en bloemen.

In de nieuwe koelcellen van rond 17.000 m2 (vergelijkbaar met een oppervlakte van bijna 3 voetbalvelden) kan de vracht van omgerekend ruim 14 grote vrachtvliegtuigen worden opgeslagen. De cellen zijn volledig gekoeld tot +2°C en voorzien van het modernste systeem voor de afhandeling van luchtvracht. Hoofdaannemer van de nieuwe overslagterminal is het Duitse bedrijf Unitechnik Systems.

Voorgeschiedenis

Celtic Cooling is al 18 jaar actief in Ethiopië en heeft hier uit serviceoogpunt een eigen kantoor gevestigd. De onderneming leverde in 2013 al koelcellen ter grootte van 3500 m2 voor de toen gecreëerde tijdelijke opslag op het vliegveld. In 1998 plaatste Celtic Cooling haar eerste koelcel in dit land. Afgelopen zomer heeft Celtic in Ethiopië haar 500e koelcel geplaatst.

Van 3-5 februari is Celtic Cooling aanwezig op de Fruit Logistica te Berlijn – hal 4.1 stand C.17.

Meer informatie:
Celtic Cooling
T: 0252 - 240 950
E: info@celtic.nl





Publicatiedatum: