Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch, Freeland:

"Goede markt Hollandse vollegrondsgroenten, overaanbod import"

Tholen - Op de vollegrondsgroentemarkt is momenteel een scheiding te zien tussen het importproduct en de Hollandse productie. Dat vertelt Kees van den Bosch van vollegrondsgroentebedrijf Freeland. "Door het warme weer is er ontzettend veel product losgekomen in Spanje. Hier was het niet koud genoeg, waardoor er nauwelijks vraag was. Dit resulteert in lage prijzen voor ijssla, bloemkool en broccoli."

Voor de Hollandse vollegrondsgroenten is de markt over de hele linie juist goed. "Uien, peen en kool zijn allemaal goed aan de prijs. Ook prei en knolselderij gaan in grote volumes weg. In dat opzicht klagen we zeker niet. Met name landen in Centraal-Europa als Polen, Tsjechiƫ, Oostenrijk en de Balkan doen goed mee", vervolgt Kees. "In de herfst gingen er vanwege verwachte tekorten elders al grote volumes weg en die vraag blijft goed doorgaan. Wel is de kwaliteit van de uien een aandachtspunt. De vraag is of we onze bestemmingen daar de komende maanden mee kunnen blijven beleveren."

Ook voor het importproduct houdt de handelaar hoop. "De productie in Spanje is veel te groot geweest, dus er komt ook een tekort. Maar anticiperen kun je daar toch niet op, dus we zullen de situatie af moeten wachten. Momenteel is de Spaanse productie nog veel te groot voor de markt. Of dat komt door de hoge productie of de lage vraag, zal ergens in het midden liggen."

Freeland is ook dit jaar weer als standhouder present op de Fruit Logistica. "Dit keer in de Holland-hal (3.2 - C22 ), dus voor het geval dat iedereen gelijk naar ons oude plekje vliegt, niet te lang blijven hangen", besluit Kees lachend.

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Tel:+31 591 670570
kees@freeland.nl
www.freeland.nl