Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

24 miljoen euro belastingfraude Roemeense AGF-handelaren

Volgens fraude-inspecteurs van ANAF heeft de Roemeense staat meer dan €24 miljoen misgelopen als gevolg van BTW-fraude bij de verkoop van AGF aan grote retailers. 62 ondernemingen, die tussen 2012 en 2014 AGF leverden aan Carrefour, Metro, Selgros, Billa, Real, Cora en Mega Image worden verdacht zich hieraan schuldig gemaakt te hebben.



De bende werd geleid door een kleine groep mensen van Turkse afkomst, die beschouwd wordt als grootste AGF-leverancier aan de retailbranche. Er werden er 58 'spookondernemingen' opgericht uit naam van mensen die financiële problemen hadden. Dit gebeurde zowel op naam van Roemenen als van Arabische vluchtelingen.

Volgens de Roemeense TV verdienden deze bedrijven tussen de €22 en €44 miljoen. Vervolgens betaalden zij geen belasting of werden zij failliet verklaard. Zij stonden echter in contact met andere ondernemingen, die contracten hadden met grote retailketens.

Tweeënhalf jaar lang verkochten zij wekelijks zo'n 570 ton AGF, met name bananen en sinaasappelen, afkomstig uit de EU.


Publicatiedatum: