Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winstdoelstelling €598 miljoen in 2022

Nieuw-Zeeland: Recordexport appelen verwacht

De Nieuw-Zeelandse appelsector verwacht in 2016 een recordvolume appelen te exporteren met een waarde van €419 miljoen. De recordexportvolumes van vorig seizoen bereikten een waarde van €377 miljoen. Allan Pollard, van Pipfruit New Zealand, vertelt dat de sector de appelproductie voor de export in 2016 raamt op 19.5 miljoen dozen. Dit is een toename van 5,5% vergeleken met vorig jaar.

"Dit is goed nieuws voor de lokale economie in regio's zoals Hawke's Bay, Nelson, Centraal Otago, Gisborne, Waikato, Wairarapa en Zuid Canterbury, waar de appelen geteeld worden." "We zien dat de tuinbouwsector aantrekt en dat er geïnvesteerd wordt in koelfaciliteiten, pakhuizen, logistiek en vrachtvervoer," vervolgt Pollard. 

"Het ziet er naar uit dat het exportseizoen 2016 het derde recordseizoen op rij zal worden, waarmee de concurrentiepositie van de Nieuw-Zeelandse appelsector internationaal op de eerste plaats zal komen."Volgens Pollard is het land hard op weg om zijn winstdoelstelling van €598 miljoen al voor het jaar 2022 te realiseren.

Pipfruit New Zealand voorzitster, Nadine Tunley, geeft aan dat jongeren zich weer steeds meer tot de sector aangetrokken voelen en carrière willen maken in de tuinbouw, wat cruciaal is voor de toekomst van de sector.

De sector heeft zich ontwikkeld tot een sterke, verticaal geïntegreerde structuur die voortdurend werkt aan het verbeteren van zijn kwaliteitsnormen om zo de hoogste kwaliteit fruit te kunnen leveren. Er zijn aanpassingen gedaan op het gebied van de fruitteelt en het cultiveren van nieuwe 'club' rassen, die specifiek afgestemd zijn op de wensen van de Aziatische consument.

Ten opzichte van de exportwaarde van €204 miljoen in 2012 zal de geraamde exportwaarde van €419 miljoen voor het huidige jaar een toename van 104%, binnen 4 jaar betekenen. 



Bron: voxy.co.nz
Publicatiedatum: