Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VOG op Fruit Logistica: Hal 4.2, stand B-10.

Dit seizoen 300 ton Envy-appels beschikbaar

De VOG uit Zuid-Tirol neemt ook dit jaar deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Van 3 tot en met 5 februari kunnen de beursbezoekers bij stand B-10 in hal 4.2 de appelnoviteit ENVY ontdekken en zich door dit sappige, knapperige en zoete ras laten overtuigen.

Deze uit Nieuw-Zeeland stammende appel bekoort dankzij haar natuurlijke zoetheid in combinatie met een intensief fruitige, aromatische smaak. Haar knapperige, sappige vruchtvlees wordt gecompleteerd met een goed uiterlijk: de over het algemeen grote appelen hebben een rode, elegant gestreepte schil.

Dankzij haar unieke organoleptische kenmerken viel de ENVY, die ontstaan is uit een kruising tussen Royal Gala en Braeburn, al bij de eerste proeverijen bij de consumenten uit vele landen in de smaak. Dit gaf ENZA, de Nieuw-Zeelandse eigenaar van de merkrechten en distributeur, aanleiding om ENVY wereldwijd aan te gaan bieden. In Zuid-Tirol zijn de VOG, evenals de tweede partner VIP, hierbij betrokken. Zij hebben in 2012 de teeltrechten van ENVY in Zuid-Tirol veiliggesteld. De in de afgelopen jaren geplante appelbomen dragen nu letterlijk vruchten, waardoor de eerste verkoopbare hoeveelheden inmiddels beschikbaar zijn: 300 ton in dit seizoen, wat nog zal oplopen tot wel 5.000 ton zodra de nieuw geplante bomen volledig vruchten dragen.

De VOG presenteert de appelnoviteit ENVY op de Fruit Logistica van 3 tot en met 5 februari 2016 bij de stand van het 'Südtiroler Apfelkonsortium' in Hal 4.2, stand B-10.

Meer informatie is te vinden op: www.vog.it

Publicatiedatum: