Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit de Vlieger, AGF-groothandel Vrijders:

"Kwaliteit Marokkaans zachtfruit fel verbeterd"

Tholen - De handel van zachtfruit loopt momenteel normaal voor de tijd van het jaar. Volgens Gerrit de Vlieger van Groothandel Vrijders uit Brussel gaat het nu beter dan rond de feestdagen. "Bij kerst was er te veel aanbod op de markt en was er soms sprake van kwaliteitsproblemen. Nu is dat gelukkig niet meer het geval, al is de markt iets minder dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Het heeft vooral te maken met het feit dat Spanje vroeger startte met het seizoen."



Fel verbeterd
De handelaar verwacht binnen enkele weken een aantrekkende markt. "Het Spaanse seizoen zal natuurlijk eerder stoppen en mogelijk zullen er dan wat tekorten ontstaan. Daarnaast zal de vraag van zachtfruit richting Valentijn en Pasen toenemen." Momenteel heeft Vrijders veel producten uit Marokko in zijn assortiment, die hij grotendeels via Driscolls verkrijgt. "Opvallend is dat het Marokkaanse zachtfruit in de loop der jaren fel is verbeterd. Als je de kwaliteit van nu vergelijkt met vijf jaar terug dan is het prima handel."

Gerrit De Vlieger is de eigenaar van Groothandel Vrijders te Brussel. Hij verkoopt al vanaf zijn 16e zacht- en hardfruit op de groothandelsmarkt Mabru. Het bedrijf is oorspronkelijk van zijn grootmoeder en hij heeft ook jarenlang samengewerkt met zijn oom.

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders bvba
Tel: +32 (0)475 36 61 44
gerrit.de.vlieger@telenet.be