Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland: kiwiberryseizoen vroeg gestart

De aanloop naar het kiwi-seizoen is begonnen. Het seizoen voor Hortgem-kiwi's zal laat in februari in Nieuw-Zeeland van start gaan.

Freshmax is de exclusieve licentiehouder van de New Zealand master kiwi, die verleend wordt door Plant & Food Research. Freshmax Export Manager Tracey Burns zegt dat wegens het warme weer en de droge temperaturen de verwachtingen van de Nieuw-Zeelandse zomeroogst erg positief zijn. Er zijn vooruitzichten op fruit met hoge brixwaarden en een uitstekend smaakprofiel. We zouden ook een vroegere start van het seizoen dit jaar moeten zien, wat gunstig is voor onze belangrijkste exportmarkten." In dit opzicht bevestigt ze dat Freshmax doorgaat met het focussen op de bredere Aziatische markt, met een toegenomen interesse vanuit China, Singapore en Taiwan, samen met een uitbreiding op de Australische markt.



Wat productievolumes betreft zegt Burns dat de huidige prognose een toename in volume ziet voor dit seizoen. Dit komt deels door de leeftijd van de planten, maar ook als gevolg van intensieve veldtesten die Freshmax heeft uitgevoerd om zowel de kiwiplanten te managen als meer consistente oogsten per seizoen te produceren.

Burns verzekert dat de vraag naar kiwi's toeneemt over de hele wereld. "Kiwi's staan nog in hun kinderschoenen met betrekking tot herkenning en begrip vanuit zowel de consument als de handelaar. Freshmax heeft een marketingprogramma geïmplementeerd gedurende de afgelopen drie jaar om ons klantenbestand en de consument voor te lichten over de voordelen van kiwi's en om uit te leggen wanneer de seizoenen van het fruit lopen. Onze marketinginspanningen van dit seizoen zullen aan de hand van dit thema doorlopen."

"Verder investeert Freshmax consequent in teeltprogramma's om een solide leveringsketen op te zetten. Freshmax wil gebruik maken van het feit dat kiwi's een goede houdbaarheid en uitstekende opslagkwaliteiten hebben. Daardoor komen ze in topkwaliteit op de exportmarkten terecht."

Voor meer informatie:

Tracey Burns or Carol McLean
Freshmax (New Zealand)
tel: +64 9 573 8517+64 9 573 8517
mob: +64 21 984 803+64 21 984 803
email: cmclean@freshmax.co.nz;tburns@freshmax.co.nz
www.freshmax.co.nz
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: