Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Aardappelhandel Altena

"Zo gauw er meer export komt, zal aardappelprijs verder oplopen"

Tholen - De aardappelexport ontwikkelt zich momenteel rustig. "Wij sturen zelf aardig wat aardappelen naar Zuid-Europa en exporteren de laatste jaren flink wat meer volume naar Spanje, maar met name Afrika houdt zich rustig. Eigenlijk gaan er niet genoeg aardappelen weg. In december ging de export aardig goed, maar het is nu eigenlijk veel te rustig", vertelt Kees Schouten van Aardappelgroothandel Altena uit Wijk en Aalburg.



Het prijsniveau van het veldgewas ligt tussen de 12 en 17 cent. "Ook de fabrieken houden zich rustig. Zij hebben aardappelen tekort en houden zich gedeisd om de prijzen niet te hard op te laten lopen. Dat resulteert tot op heden in een vaste markt. Zo gauw er meer export komt, zullen de prijzen verder oplopen", verwacht Kees. "Men spreekt van een tekort in Oost-Europa, maar de export is er nog niet zodanig. Maar als de fabrieken echt toe gaan happen en Oost-Europa en Afrika aan de markt komen, kan het nog leuk gaan worden. Maar met aardappelen weet je het nooit."



Over de kwaliteit is de aardappelhandelaar niet ontevreden. "Wat wij kopen, is best goed ondanks de regen die er in het najaar gevallen is. Naar goede Agria is het goed zoeken, maar we vinden ze gelukkig nog steeds. Wel zit de stemming bij de boer er vanaf het begin af aan goed in. Zeker nu veel boeren geld beuren met de uien, hebben ze meer geduld met hun aardappelen en dat maakt het inkopen er niet gemakkelijker op."

Voor meer informatie:
Aardappelgroothandel Altena B.V.
Oude Kerkstraat 23
4261 BL Wijk en Aalburg
Tel: +31(0) 416 691241
Fax: +31(0) 416 692822
info@altena-bv.nl
www.altena-bv.nl