Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse biologische peren bijna op

Net als bij appelen worden biologische peren in de herfst geoogst en aansluitend opgeslagen. In tegenstelling tot appelen, die afhankelijk van het ras tot juli/augustus van het volgende jaar opgeslagen kunnen worden, zijn peren echter maar beperkt houdbaar.

Inmiddels zijn de Duitse bewaarcellen voor biologische peren leeg, waardoor er geen regionale of Duitse biologische peren meer in de handel aangeboden kunnen worden. Om echter toch aan de vraag te voldoen, komen de biologische peren momenteel hoofdzakelijk uit Nederland en BelgiĆ« op de markt. Het fruit wordt daar in speciale bewaarcellen bewaard en speciaal voor de export naar andere Europese landen zoals bijvoorbeeld Duitsland apart gehouden.

Ook biologische peren uit Zuid-Europese landen zijn nog op de markt verkrijgbaar. De oogst vindt daar meestal op een later moment plaats dan in Duitsland, zodat ook de bewaarcellen langer gevuld zijn. Echter zullen ook hier vermoedelijk slechts tot midden/eind februari waren beschikbaar zijn.

Naar verwachting vanaf maart zullen er dan alleen nog vers geoogste biologische peren van overzee verkrijgbaar zijn, vooral uit Argentiniƫ. Deze worden dan naar Duitsland verscheept.

Bron: www.hoefe.bio
Publicatiedatum: