Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De beste YouTube-reclamevideo's komen van Edeka

De viralvideo's van Edeka zijn een hit op het World Wide Web. Na de 'Supergeil'-spot met Friedrich Liechtenstein uit 2014 volgde in 2015 de Edeka-opa bij het kerstfeest. Binnen enkele dagen werd de clip op internet meer dan 45 miljoen keer bekeken. Daarmee behaalde de Edeka kerstclip de eerste plaats op de Duitse YouTube-reclameranglijst van 2015.



De video toont een oude man die alleen aan een tafel voor de kerstboom zit. Om zijn familie bij elkaar te krijgen veinst de oude man zijn eigen dood. Om deze gebeurtenis komt de hele familie bij elkaar, de opa laat vervolgens merken dat hij nog leeft en aan het eind zit iedereen aan een feestelijk gedekte kersttafel.

Naast de Edeka-opa kwam er nog een ander Edeka-reclamespotje in de top 10 terecht: de clip 'Dorfdrift'. Hierin toont de supermarktgigant op humoristische wijze hoe spectaculair en snel een appellevering kan zijn.



In de reclameranglijst is de supermarktketen in goed gezelschap. Naast Edeka hebben namelijk ook Voltaren, die Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), die Deutsche Telekom en het handelsconcern Otto de top 10 gehaald.
Publicatiedatum: