Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Frans Schwiebbe: "Gigantische aanvoer Turks citrus"

R&F Import Export breidt uit met overzeese citrusimport en groentetak

Tholen - Twee jaar geleden ging R&F Import-Export van start. "We hebben ons ontwikkeld op alle fronten. Onze telersorganisatie isuitgebreid met een zevental nieuwe tuinders en we zijn nieuwe logistiekesamenwerkingen aangegaan met transporteurs en serviceproviders", vertelt Frans Schwiebbe. R&F Import– Export zal aankomend seizoen beginnen met de import van overzees citrusom het assortiment jaarrond aan te kunnen bieden naast de Turkse productie. "De eerste contracten metArgentinië en Zuid Afrika zijn inmiddels een feit. Daarnaast gaan we de afzet verzorgenvoor een tweetal tomatentuinders uit de regio en we zijn met meerdere tuinders in gesprek."


Het Turks citrusseizoen is nu in volle gang. "Citroenen zijn schaars en gewild en de grote grapefruit programma's beginnen nu. De markt voor Washington Navel iserg goed momenteel en er zijn grote volumes Mineola's zijn beschikbaar. De Mineola's zijn dit jaar zeer mooi en goed van smaak. De kwaliteit en smaak vanTurks citrus doet niet meer onder voor andere producerende landen maar de prijsdaar in tegen is altijd vele malen scherper. We zijn in staat om een hoogwaardigproduct zeer mooi te verpakken. We beginnen deze week met het plukken enverpakken van W Murcott. W Murcott is een luxe variëteit. Week 6 beginnen wemet Mandora", vertelt Frans.


Afzet vergroot naar Canada en VS
"
Niet alleen kunnen ergrote programma's worden afgesloten voor één product, maar een klant kan door heel Europe een mix-auto handel bestellen of zelfs een halve auto. Sinds september dit jaar hebbenwe een transport afdeling en kunnen we snel schakelen en leveren waar dan ookop de wereld. Ongeveer 40% van het totaal verladen we in containers enwekelijks leveren we product aan in meer dan elf havens in de EU. Ons afzetgebiedis reeds vergroot naar Canada en de VS. We hebben spreiding in ons klantenbestand en afzet in 21 landen in de EU en een drietal grote retailpartners."


"Grote volumes citrus komen er nog aan dit seizoen. De deurnaar Rusland is dicht dus dit vergroot de aanvoer naar de EU. Tuinders meldenzich aan bij onze telersvereniging Agromall, er is product in overvloed. De afzethebben we nu onder controle maar we zullen de strijd aangaan om de extravolumes, die we gaan verpakken, ook te gaan vermarkten", vervolgt Frans "We hebben de kracht en wezullen dit ook voor elkaar krijgen. We maken momenteel een extreme groei doorin het aantal verpakte en verkochte dozen. We wisten wel dat dit ons jaar zoukunnen worden maar dat we dit soort aantallen konden verpakken en verkopen wasvoor ons ook niet te voorzien. We zullen ons team snel uitbreiden."

Agromall / R&F Import Export heeft een stand op de Fruit Logistica in Berlijn, hal 1.1 - F-06

Voor meer informatie:
Agromall / R&F Import Export BV
Oud Camp 8a
3155 DL Maasland
+31 - 174 760006
Frans@rf-imex.nl
www.rf-imex.nl
www.agromall.com.