Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Is guave de het volgende standaard-tropisch fruit ?

Met een hoog gehalte aan vitamine C en heldere smaken kan tropisch fruit een gezonde impuls geven aan de wintermaanden. Maar voor Marc Holbik van Ecoripe in Florida lijkt de guave bestemd om meer te zijn dan alleen maar een speciale delicatesse in koelere klimaten.

"De consumptie neemt toe met een hoge vraag in markten van Aziatische en Spaanse consumenten," zegt Holbik. "Dankzij de beschikbaarheid van het hele jaar rond, hopen we dat de guave zich bij bananen en ananas voegt als een standaard in de tropisch fruit-afdeling van alle markten."

Hoewel de prijzen stijgen nu er sprake is van winter en de volumes afnemen, zijn Holbik en zijn team in staat om zowel de Pink- als Thai-variëteiten in te slaan, die beiden lokaal worden geteeld.

"We putten onze guave uit lokale teeltbedrijven hier in Zuid-Florida. De productie loopt het hele jaar door met een promotioneel volume en prijzen in de lente en in de herfst," aldus Holbik.

Er is wat concurrentie voor in Florida geteelde guave, omdat guave ook in kleine volumes wordt geteeld in Puerto Rico en Hawaii. Ook wordt het geïmporteerd vanuit Mexico. Voor Ecoripe en de vele huishoudens die nu al van guave houden kan het product echter alleen maar populairder worden.

Voor meer informatie:
Marc Holbik
Ecoripe Tropicals
+1 305 889 1734+1 305 889 1734
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: