Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Holland Strawberry House presenteert Delizzimo aardbei op Fruit Logistica

Deze week voerde Holland Strawberry House een aardbei smaaksessie uit bij The Chefs' Forum in Londen. Top chefs, hospitality studenten en leveranciers van de gastronomie verkozen aardbei Delizzimo als favoriet. Afgelopen december nam Alexandra Duncan van The Chefs' Forum samen met kandidaat-koks van Westminster Kingsway College deel aan een smaaksessie in Nederland.Hier maakte zij kennis met aardbei Delizzimo van Holland Strawberry House. Net als Alexandra was ook UK Master Chef-kok Franck Pontais was zeer te spreken over Delizzimo. Op Twitter schreef hij: 'Best strawberry I ever tasted by far, give it a go!'

Alexandra besloot daarom om een zelfde smaaksessie uit te laten voeren bij The Chefs' Forum in London, een netwerk organisatie voor top chefs, hospitality studenten en toeleveranciers. Op 25 januari jl. waren 70 participanten uitgenodigd om drie verschillende aardbeirassen te proeven en te becommentariŰren op diverse aspecten. Aardbei Delizzimo werd vergeleken met Sonata uit een Hollandse kas en met een import aardbei Fortuna uit Marokko. Dellizzimo kreeg de hoogste totaal score van 6,6, gevolg door Sonata met een 6,4 en Fortuna met een 4,6. Delizzimo aardbei werd vooral geprezen om zijn prachtige presentatie en heerlijke bite. De aardbei scoorde dan ook significant beter op de prachtig rode externe vruchtkleur.

Delizzimo is een aardbei die in het winterseizoen in een kas geproduceerd kan worden. In tegenstelling tot de standaard rassen wordt het plantgoed voor aardbei Delizzimo rechtstreeks uit zaad opgekweekt. Met dit ziektevrije plantgoed heeft de teler betere mogelijkheden voor een schone productie.

Volgende week wordt aardbei Delizzimo gepresenteerd in Berlijn. Van 3 t/m 5 februari tussen 13:00-15:00 uur nodigt Holland Strawberry House u uit om aardbei Delizzimo te proeven in pure vorm of verwerkt in een heerlijk gerecht van Master Chef Gary Loon op de Fruit Logistica, Hall 3.2, booth C-26.

Meer informatie:   
ABZ Seeds
Holland Strawberry House

Vleetweg 12
1619PR Andijk
T: +31 (0)228 515 280
E: info@abz-strawberry.nl

Publicatiedatum: 27-1-2016

  

Reacties:


Waar kan ik de DELIZZIMO - aardbei kopen in BelgiŰ?
Eric De Keyser, Gent Zwijnaarde - 30-6-2017 11:51:06


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: