Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rabobank adviseert fruitsector in te zetten op gezondheidsclaims

Fruittelers moeten marktgerichter gaan ondernemen door meer focus te zetten op duurzaamheid, operationele efficiency en onderscheiden vermogen. Ook moeten ondernemers meer energie steken in het claimen van het feit dat fruit gezond is. Dat zei Arne Bac, sectormanager fruit bij Rabobank Nederland, maandag 25 januari op een avond die in Geldermalsen werd georganiseerd door LTO Noord Federatie Westelijk Rivierengebied en NFO.

Bac liet in zijn presentatie zien dat de wereldwijde vraag naar voedsel op de lange termijn toeneemt en dat het beschikbare areaal afneemt. Op korte termijn hebben zaken als de inkoopkracht van de retail, de dalende hardfruitconsumptie, de toenemende vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel en de verwachting dat online verkoop van boodschappen binnen vijftien jaar zal stijgen naar 25 procent invloed op de sector.

NFO-innovatiemakelaar Patricia Hoogervorst gaf aansluitend een toelichting op de inhoud van de innovatieagenda, de projecten die tot nu toe opgestart zijn vanuit deze agenda en op het samenwerkingsverband van de NFO, Fruitconsult, CAF en PPO rond de proeftuin Randwijk. Zij deed een beroep op telers om actief mee te denken over mogelijke samenwerkingsverbanden en over hoe innovatie op lange termijn gefinancierd kan worden. De fruitteelt heeft potentie en er is nog veel te innoveren, maar dat vraagt samenwerken en netwerken en samen investeren.

Bron: NFO
Publicatiedatum: