Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volcani Center presenteert nieuwe fruitrassen

Op zondag 24 januari begon Tu B'Shvat: het Joodse nieuwe jaar voor de bomen. Als onderdeel van de viering namen premier Binyamin Netanyahu en andere ministers deel aan een unieke tentoonstelling, die in het teken stond van de meest recente ontwikkelingen in landbouwkundig onderzoek van Israël. Traditioneel gezien wordt er tijdens het festival fruit gegeten en het Agricultural Research Organization (ARO) Volcani Center toonde de ministers nieuwe groenten- en fruitrassen.

Nieuwe doorbraken in het Volcani Center hebben de smaak en kwaliteit verbeterd en de houdbaarheid van de verschillende producten verlengd. Sommige van de vruchten zijn nog in ontwikkeling, terwijl andere al op de markt zijn te vinden. "Ik ben erg trots op de Israëlische agrosector en de ontwikkelingen van het Volcani Center," stelde Netanyahu. "Israëlische telers zijn ongelooflijk creatief. Dit is een wereldwijde kracht." De premier vervolgde: "Ik ben geïnteresseerd in het creëren van een partnerschap tussen het Volcani Center en landen die hierin geïnteresseerd zijn, waardoor Israëlische telers zowel nationaal als internationaal hun activiteiten kunnen uitbreiden. Dit is belangrijk voor de staat Israël en vooral van harte welkom op Tu B'Shvat."
Publicatiedatum: