Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nedato keert ruim € 1 miljoen dividend uit aan leden

De Nedato-telers kunnen een dividend tegemoet zien. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nedato B.V. is besloten de winst uit te keren aan de aandeelhouders. Dit betekent dat ruim € 1 miljoen wordt betaald op de certificaten van de aangesloten telers. Het lidmaatschap van Coöperatie Nedato wordt aangegaan door het storten van € 50,00 per certificaat als een vermogen op naam in de organisatie. Elke geteelde hectare komt overeen met één certificaat. Met een totaal van 7700 certificaten wordt dit jaar € 132,00 per certificaat uitgekeerd.

Nedato heeft met een solvabiliteit van ruim 70% een hoog eigen vermogen. Dit geeft een prima betalingszekerheid voor aangesloten telers en is daarnaast een goede uitgangssituatie voor verdere investeringen in afzet van aardappelen voor de aangesloten leden. Nedato B.V. vermarkt de aardappelen van 500 aangesloten aardappeltelers in binnen- en buitenland in diverse segmenten waaronder retail, export, grill en grondstof voor de verwerkende industrie. Nedato B.V. verwerkt ongeveer 400.000 ton aardappelen per jaar.

Publicatiedatum: