Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-sector in Holland Paviljoen op Fruit Logistica

Slimme oplossingen voor de toekomst bij 'Meet The Smart Dutch’ in Berlijn

In 2050 leven naar verwachting 9 miljard mensen op aarde, waarvan 80% in de steden. Hoe kunnen mensen in de toekomst in de mega-steden worden verzorgd? 'Smart' oplossingen zijn nodig. De Nederlandse groenten- en fruitbranche is van mening dat alleen intelligente concepten en technologieën, zoals, Verticale landbouw, Smart Buildings, gepersonaliseerde levensmiddelen of 3D Foodprinting daarvoor in aanmerking komen. Waar liggen vandaag de mogelijkheden voor de fruitbranche van morgen?



Deze onderwerpen vormen de rode draad in het nieuwe Holland Paviljoen 'Meet The Smart Dutch' in Hollandhal 3.2/C-26. Als basis dient het nieuwe Nederlandse Holland Branding Model 'Sustainable Urban Delta' - dat is ontwikkeld ter gelegenheid van het huidige EU-voorzitterschap. Nederland wil daarmee communiceren, hoe ze op slimme wijze door samenwerking van de negen topsectoren, waaronder tuinbouw en uitgangsmaterialen, in staat zijn, de steden over de hele wereld en in de toekomst op een duurzame manier te voeden.

'Dutch Design' in het nieuwe NL-paviljoen in Hal 3.2 /C-26
Voor de eerste keer hebben alle deelnemers in Holland Hal 3.2/C-26 een gezamenlijke stand, waar bezoekers met de belofte van 'Meet The Smart Nederlands' met het publiek kunnen communiceren over de uitdagingen en oplossingen van de toekomst. Het nieuwe paviljoen is een initiatief van de belangenorganisatie GroentenFruit Huis en Stichting Holland Fresh Group, in samenwerking met diverse organisaties en bedrijven zoals de Nederlandse ambassade in Berlijn, Business Parks Westland (ABC Westland, Koninklijke FloraHolland, Honderdland / Westland Marketing) InnovationQuarter, Grodan, Koppert Cress, Foodcenter Reijerwaard, Priva, Rabobank, Rotterdam Partners en de stad Rotterdam. Coördinatie van het project is in handen van Ad Berends, die eerder het Groentepaviljoen op de Floriade ontwikkeld heeft en Jochem Wolthuis, Duitsland Desk GroentenFruit Huis.
Het Nederlandse ontwerp van de nieuwe gezamenlijke stand combineert typisch Nederlandse traditie en foto's met futuristische beelden in zwart/wit als contrast met het kleurrijke groente- en fruitspektakel op de beurs. Op een groot scherm van ongeveer 12 m2 worden prachtige beelden en een film over de metropool en wereld havenstad Rotterdam getoond.

Intensief Seminarprogramma Holland Hal 3.2 'Smart Fresh Food Solutions'
Woensdag 3 februari vindt van 17.00 tot 18.30 uur het seminar 'Smart Fresh Food Solutions' gehouden. Meiny Prins (Directeur Priva) en Fred van Heyningen (Rabobank Global Head Food & Agri Banking) delen dan hun visie op de toekomst met 50 seminardeelnemers (goed verstaanbaar dankzij headsets). Aansluitend zal er een "Happy Smarthour" met de Nederlandse exposanten plaatsvinden. Op 4 februari zullen Rob Baan (Koppert Cress) en Meiny Prins (Priva) tijdens de Future Lab van 14.00 tot 14.30 uur (Hal 21) hun kennis delen over het onderwerp 'Metropolitan Farming – the sky is the limit'. En tot slot zal op donderdag, de 2e dag van de beurs, in het Holland paviljoen van 16.45 tot 17.30 uur de 'FeedTheCity experts Ontmoeting' plaatsvinden met Kees Struijk (Grodan), Peter Ravensbergen, Program Director Voedselveiligheid van Wageningen Universiteit en Rob Baan (Koppert Cress ). Ook zal op 3 februari een conveniencestudie over Duitsland worden gepresenteerd, uitgevoerd in opdracht van het Landbouw Attache Netwerk van de Ambassade Berlijn in samenwerking met GroentenFruit Huis en AMI.

TV-Chefkoks trakteren bezoekers aan de Holland Hal 3.2
Bezoekers aan de Holland Hal worden hartelijk welkom geheten door gastvrouwen in een verrassende Nederlandse outfit. Zij delen een Holland-hal plattegrond uit met alle Nederlandse exposanten. Dagelijks bereiden twee tv-chef-koks, Gary Loen en Stan Broere ter plekke in de keuken, heerlijke, verse ingrediënten uit Nederland, geïnspireerd door Dutch Cuisine.

Op het menu staan ​​onder meer paddenstoelen uit Nederland als onderdeel van een nieuwe Nederlandse B2B paddenstoelencampagne, verse aardbeien Delizzimo® van Holland Strawberry House, zeewier en paprika's van Arava Holland, zoete maïs op de kolf van Hermans Suikermaïs, appels en conferenceperen van Jan Oskam, verse groenten van Staay Food Group, vers gesneden uien van Smit's Uien en diverse biologische producten van Eosta.

Bron: Groenten en Fruit Huis
Publicatiedatum: