Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage nieuwjaarsborrel

"Met GroentenFruit Huis is geschiedenis geschreven"

Vrijdag 15 januari is in Zoetermeer de eerste Algemene Ledenvergadering van GroentenFruit Huis gehouden. De aanwezige leden stemden in met de verkiezing van Kees Wantenaar als onafhankelijk voorzitter. Verder gingen ze akkoord met de voorgestelde contributieregeling en het huishoudelijk reglement. "We schrijven geschiedenis met elkaar", aldus Rien van Doorn, bestuurslid van GroentenFruit Huis tijdens zijn openingswoord. "Vanuit heel Europa wordt naar ons gekeken dat wij een organisatie hebben opgericht waar de hele keten in vertegenwoordigd is: teelt, handel en afzetorganisaties. En daar mogen we trots op zijn." Hij memoreerde verder dat de leden zelf mede verantwoordelijk zijn om zaken bij GroentenFruit Huis te halen en te brengen om met elkaar te bouwen aan de belangenorganisatie die we met elkaar nodig hebben.


Klik hier voor de fotoreportage van de aansluitende nieuwjaarsborrel

Focus op inhoud
Aansluitend verklaarde Van Doorn de vergadering voor geopend en stelde voor om Kees Wantenaar bij acclamatie te benoemen als voorzitter van GroentenFruit Huis. Een taak die hij met plezier op zich nam. Wantenaar, voor velen geen onbekende, is de afgelopen twee jaar als voorzitter van DPA, nauw betrokken geweest bij de vorming van GroentenFruit Huis. Hij bedankte de leden voor het vertrouwen. "Na alle structuurdiscussies kunnen we ons nu volledig focussen op de inhoud", aldus Wantenaar.


Rien van Doorn en Kees Wantenaar

Meer resultaat boeken
Door een van de leden werd directeur Gert Mulder tijdens de rondvraag de vraag gesteld waar hij meer in zou willen investeren als er meer geld beschikbaar zou zijn. Gert Mulder: "Met name op het markttoegangsdossier voor het openen van nieuwe markten, behoud van bestaande markten en een tandje bij te zetten bij de inspanningen om onze invoerpositie overeind te houden. Daar zouden we met meer financiƫle middelen sneller resultaat kunnen boeken. Een tweede is dat retail en horeca er open voor staan om samen met de sector stappen te zetten om de consumptie van groenten en fruit te verhogen. Die plannen voor een collectieve communicatiestrategie liggen op de plank, maar vinden nu geen doorgang vanwege het ontbreken van middelen. "Ook daar zouden we graag stappen zetten", aldus Mulder.

Klik hier voor de fotoreportage van de aansluitende nieuwjaarsborrel