Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coverliner beschermt product tegen vocht en vet

De transport van groenten en fruit, diepvriesproducten en vettige goederen zorgt er soms voor dat de verpakking bij de eindbestemming door omstandigheden er tamelijk lelijk uitziet - en in het ergste geval - onstabiel is geworden. Om dit te voorkomen, levert Klingele Golfkarton Coverliner, een water- en vetafstotend papier met een barrière deklaag. Geproduceerd in 2 varianten (Coverliner 2 en 3), gebaseerd op oud papier en plantaardige olie, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Vanwege de waterafstotende eigenschappen is Coverliner met name geschikt voor verpakkingen voor groenten en fruit, alsmede diepvriesproducten, maar ook vet- en oliehoudende producten, fastfood en banketbakkerswaren tot aan onderdelen voor de auto-industrie.



Coverliner werd ingezet bij appel- en perentrays. De afnemers van deze trays zijn verschillende telers van groente en fruit in Nederland. "De verpakking heeft menig "wisselbad"- van koelhuis de vrachtwagen in voor transport, en weer in een koelhuis- uitstekend doorstaan," aldus Vicky Schlaghecke. "Het condenswater dat door de diverse temperatuurverschillen ontstond, heeft de verpakking niet aangetast. De verpakking werd niet nat en bleef stabiel; ook de kwaliteit van de verpakte goederen was perfect. In de toekomst zullen we Coverliner daarom ook inzetten voor andere goederensoorten: onder andere voor de verpakkingen van tomaten, paprika's en champignons, maar ook voor geheel andere branches zoals bijvoorbeeld de technieksector."

Voor veel productverpakkingen is een geheel waterdichte PE-liner vaak niet vereist. Hier vult met name de Coverliner 2 het gat tussen kraftliner en PE-liner.
Het aanbrengen van de barrièrelaag van Coverliner geschiedt niet na de papierproductie, maar "in-line" op een filmpers. Hierdoor verloopt het productieproces korter en is daardoor kostenefficiënter. Een première in de branche: tot vandaag de dag is onze papierfabriek de eerste en enige fabriek die dit proces gebruikt. Zowel op gebied van milieu als financiën zijn de uitkomsten positief. Bij de productie van Coverliner worden geen kunststoffen in de kringloop gebracht, die vervolgens bij het verweringsproces van oud papier eerst uitgesorteerd moeten worden. Dit bespaart energie- en verdere kosten.

Lotus-effect
De Cobb-specificaties laten volgens Vicky een zeer hoog lotus-effect* zien. "Hiermee biedt het product bescherming tegen spat- en condenswater, maar ook tegen vuil en vergelijkbare stoffen, afgebeeld als Cobb-waarde. Uiteraard geldt dat Coverliner levensmiddelen geschikt is en is ook reeds een ISEGA-certificaat in werking gezet."

Coverliner is geschikt voor alle verpakkingsbranches, waarbij geen bedrukking vereist is en waarbij geen dispersie lijm wordt toegepast. Daarom wordt Coverliner hoofdzakelijk als binnenlaag voor verpakkingen toegepast. Daar, waar het gaat om functionaliteit en kwaliteit en marketing geen hoofdrol speelt. Tenslotte gaat het om de kwaliteit en de uitstraling van de inhoud van de verpakking oftewel de goederen, die de klant uiteindelijk koopt.

Meer informatie:
Klingele Golfkarton C.V.
Vicky Schlaghecke
T: +31(0) 481-375120
F: +31(0) 481-373311
E: vicky.schlaghecke@klingle.nl


Publicatiedatum: