Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
'Na blokkade van acht jaar'

Eerste aardbeientransport vanuit Gaza

Na een acht jaar durende blokkade werd op 12 januari voor het eerst een vracht van 8000 kilo aardbeien van de Gazastrook naar de Westelijke Jordaanoever geŽxporteerd. Volgens het ministerie van Landbouw in Gaza zal vanaf nu maandelijks 150 ton geŽxporteerd worden. 

Een woordvoerder van het ministerie in Gaza legt uit dat de IsraŽlische regering de export van aardbeien toestaat via de overslagterminal in Kerem Shalom. De Gazastrook heeft al acht jaar lang last van im- en exportbeperkingen, die IsraŽl in 2007 heeft opgelegd nadat de Hamasbeweging de macht in de enclave overnam.

Ook de aardbeienexport naar Europa is weer op gang gekomen. Vorige maand werd een volume van 60.000 kilo van Gaza naar Europa uitgevoerd.

Volgens telers uit de Gazastrook legde IsraŽl de exportbeperkingen op uit angst dat IsraŽlische telers en handelaren te lijden zouden hebben van illegale handel.


Bron: en.cihan.com.tr


Publicatiedatum: 14-1-2016

  

Reacties:


Ik sluit mij aan bij de opmerkingen van Sonja. Met dien verstande dat het westen eiste dat er verkiezingen werden gehouden. De verkiezingen werden algemeen als legitiem beoordeeld, echter beviel die uitkomst het westen niet . Vervolgens heeft de PLO onder leiding van de US generaal Dayton gepoogd een staatsgreep te plegen in Gaza die mislukt is. De mensen in Gaza verdienen allen onze steun voor een menswaardig bestaan.
Nestor Makhno , Kranenburg BRD - 17-1-2016 18:01:37


Hamas heeft de Gazastrook niet "overgenomen". Het westen vond dat er verkiezingen moesten komen. Onder controle van het westen zijn die gehouden. Daar kwam Hamas als grote winnaar uit. En toen volgde de illegale IsraŽlische blokkade. Laten we het wel even bij de feiten houden.
Sonja, Eotterdam - 15-1-2016 12:41:08


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: