Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Na blokkade van acht jaar'

Eerste aardbeientransport vanuit Gaza

Na een acht jaar durende blokkade werd op 12 januari voor het eerst een vracht van 8000 kilo aardbeien van de Gazastrook naar de Westelijke Jordaanoever geëxporteerd. Volgens het ministerie van Landbouw in Gaza zal vanaf nu maandelijks 150 ton geëxporteerd worden. 

Een woordvoerder van het ministerie in Gaza legt uit dat de Israëlische regering de export van aardbeien toestaat via de overslagterminal in Kerem Shalom. De Gazastrook heeft al acht jaar lang last van im- en exportbeperkingen, die Israël in 2007 heeft opgelegd nadat de Hamasbeweging de macht in de enclave overnam.

Ook de aardbeienexport naar Europa is weer op gang gekomen. Vorige maand werd een volume van 60.000 kilo van Gaza naar Europa uitgevoerd.

Volgens telers uit de Gazastrook legde Israël de exportbeperkingen op uit angst dat Israëlische telers en handelaren te lijden zouden hebben van illegale handel.


Bron: en.cihan.com.tr

Publicatiedatum: