Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Spaanse telers: "Boycot paprika's onterecht"

Sinds de VS eind vorig jaar besloot om geen Spaanse paprika's meer toe te laten, zijn de Spaanse autoriteiten druk aan het bemiddelen. Bedrijven hebben de overheid onder druk gezet: ze wijzen erop dat de situatie bedrijven beschadigt die wel goed voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor de opsporing en bestrijding van de Middellandse-zeevlieg. De import werd gestopt omdat het insect ontdekt werd in verschillende ladingen Spaanse paprika. "Maar de zeevlieg is in onze sector helemaal geen groot probleem", vinden de telers.
 
De situatie zou de paprikasector in de provincie Almeria ernstig zou kunnen destabiliseren, zeggen de bedrijven. COAG Almería legt uit: "Alle bedrijven die paprika's op de markt willen brengen in de Verenigde Staten moeten een protocol volgen voor de opsporing en bestrijding van de Middellandse-zeevlieg. Het protocol werkt goed en dit zou dan ook een geïsoleerd geval kunnen zijn. Om deze reden is het zeer belangrijk dat het Ministerie van Landbouw met de Amerikaanse autoriteiten bemiddelt, achterhaalt wat het probleem is en dit, als het al bestaat, aanpakt. Het is onaanvaardbaar dat de maatregel ook andere bedrijven treft, die nu worden geconfronteerd met moeilijkheden bij het op de markt brengen van hun product als gevolg van een ongerechtvaardigd en uitvergroot alarm. Deze plaag is niet wijdverspreid is in paprikagewassen in de provincie Almeria."

De COAG is van mening dat de overheid deze kwestie met de grootst mogelijke ernst en snelheid moet behandelen om te voorkomen "dat prijzen en markten verder destabiliseren als gevolg van een geïsoleerd incident."

Meer informatie:
Andrés Góngora Belmonte
Provinciaal secretaris van COAG Almería
Tel. +34 619 301 754

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018