Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spaanse telers: "Boycot paprika's onterecht"

Sinds de VS eind vorig jaar besloot om geen Spaanse paprika's meer toe te laten, zijn de Spaanse autoriteiten druk aan het bemiddelen. Bedrijven hebben de overheid onder druk gezet: ze wijzen erop dat de situatie bedrijven beschadigt die wel goed voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor de opsporing en bestrijding van de Middellandse-zeevlieg. De import werd gestopt omdat het insect ontdekt werd in verschillende ladingen Spaanse paprika. "Maar de zeevlieg is in onze sector helemaal geen groot probleem", vinden de telers.




 
De situatie zou de paprikasector in de provincie Almeria ernstig zou kunnen destabiliseren, zeggen de bedrijven. COAG Almería legt uit: "Alle bedrijven die paprika's op de markt willen brengen in de Verenigde Staten moeten een protocol volgen voor de opsporing en bestrijding van de Middellandse-zeevlieg. Het protocol werkt goed en dit zou dan ook een geïsoleerd geval kunnen zijn. Om deze reden is het zeer belangrijk dat het Ministerie van Landbouw met de Amerikaanse autoriteiten bemiddelt, achterhaalt wat het probleem is en dit, als het al bestaat, aanpakt. Het is onaanvaardbaar dat de maatregel ook andere bedrijven treft, die nu worden geconfronteerd met moeilijkheden bij het op de markt brengen van hun product als gevolg van een ongerechtvaardigd en uitvergroot alarm. Deze plaag is niet wijdverspreid is in paprikagewassen in de provincie Almeria."

De COAG is van mening dat de overheid deze kwestie met de grootst mogelijke ernst en snelheid moet behandelen om te voorkomen "dat prijzen en markten verder destabiliseren als gevolg van een geïsoleerd incident."

Meer informatie:
Andrés Góngora Belmonte
Provinciaal secretaris van COAG Almería
Tel. +34 619 301 754
Publicatiedatum: