Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenyard Foods koopt champignonverwerker Lutèce

"Uiteraard gaan we nog fuseren en overnames doen", zo zei CEO Marleen Vaessen van Greenyard Foods voor de Kerst in een video-interview met Knack.be. Vanmorgen werd de eerste overname bekend. Greenyard Foods heeft namelijk een overeenkomst bereikt betreffende de overname van Lutèce, een marktleider in champignonconserven, en versterkt hierdoor haar positie als wereldleider in groenten en fruit. Lutèce is een wereldleider in de markt van hoogkwalitatieve champignonconserven. De onderneming beschikt over twee moderne productievestigingen in het zuiden van Nederland, meer bepaald in Velden en Horst, en telt ongeveer 190 medewerkers. Management raamt de omzet over het volledige jaar 2015 op €100 miljoen.

De integratie van Lutèce in Greenyard Foods zal leiden tot belangrijke synergiën en een onmiddellijk gunstig effect op de EBITDA van Greenyard Foods. De overname wordt gefinancierd door de Groep's bestaande kredietfaciliteiten. De netto financiële schuld van de Vennootschap zal, als gevolg van de overname, niet substantieel toenemen ten opzichte van deze per 30 september 2015.

De overname is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de leden van CNC U.A., alsook van het bekomen van de vereiste wettelijke goedkeuringen, evenals van andere gebruikelijke voorwaarden. De overname wordt verwacht afgerond te zijn voor mei 2016.

Marleen Vaesen, Chief Executive Officer van Greenyard Foods: "De complementariteit van Lutèce met onze bestaande activiteiten, zal ons toelaten om onze leiderspositie in de conservenindustrie te verstevigen als gevolg van de uitbreiding met de activiteiten van de champignonconserven, welke een nieuwe en complementaire markt voor ons betreft. De nauwe en succesvolle samenwerking met telers is één van de belangrijkste hoekstenen van ons succes over de jaren heen gebleken, dit met oog op een continue verbetering en constante aanpassing aan de klanten- en consumentenbehoeftes."




Cor Beerepoot, Voorzitter van de Raad van Bestuur van CNC, voegt hieraan toe, "We zijn verheugd om deze overeenkomst met Greenyard Foods af te sluiten. Ik ben ervan overtuigd dat Lutèce, haar medewerkers en haar belanghebbenden in Greenyard Foods een uitstekende strategische partner gevonden hebben, die goed geschikt is om de Onderneming naar een volgende fase te leiden. Deze transactie laat CNC toe om zich verder toe te leggen op de verdere expansie en investering in de activiteit van substraten."

Bron: knack.be

Publicatiedatum: