Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeriaanse cashewnotenexport € 232 mln

Volgens Tola Faseru, directeur van de Nationale Cashewnotencoöperatie van Nigeria (NCAN), is de cashewnotenexport van Nigeria jaarlijks 232 miljoen waard. Wegens de toenemende vraag stijgt de gemiddelde exportprijs elk jaar.

De voorzitter van NCAN zei dat Vietnam en India Nigeria's grootste afnemers blijven. De wereldwijde notenvoorraad, waaronder die van cashewnoten, was laag in zowel Noord-Amerika als Europa, maar de wereldwijde vraag nam toe. "Dit biedt goede vooruitzichten voor de Nigeriaanse cashewnotensector dit jaar", zei hij. Volgens Faseru zal de sector naar verwachting 232 miljoen euro verdienen aan de export van 180.000 ton cashewnoten. De wereldwijde vraag naar de noot zou naar verwachting stijgen, waardoor exporteurs meer aandacht moeten besteden aan het verbeteren van de productkwaliteit en het verzorgen van hygiëne en voedselveiligheid om de export mogelijk te maken.

Hij bevestigde dat de cashewnotensector zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en zich heeft gericht op het verbeteren van technologieën. De sector wil het teeltoppervlak landelijk uitbreiden om 500.000 ton te produceren tegen 2020. De vereniging werkt samen met de telers en de overheid ontwikkelt cashewteeltgebieden en biedt technische hulpverlening aan telers om hen te helpen de winst te vergroten.

De vereniging heeft besloten met exploitanten uit de hele voorraadketen te vergaderen over het verkorten van de transporttijd voor de cashewnotenexport en het verbeteren van Nigeria's positie als belangrijke cashewnotenexporteur.

Source: footprint2africa.com
Publicatiedatum: