Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Schaft, 888 Fruit Company

"Sinds aanslagen ligt groothandelsmarkt Rungis op zijn gat"

Tholen - De aanslagen in Parijs ijlen nog altijd na op de Parijse groothandelsmarkt. "Sinds de aanslagen ligt Rungis op zijn gat. Mensen zijn gewoon bang om naar het centrum van Parijs te gaan. Ik heb nog nooit zo'n rustige Kerst hier meegemaakt. Kruideniers en toko's in het centrum hebben een stuk minder omzet. Er zijn tussen Kerst en Oud en Nieuw ook genoeg Franse kruideniers dichtgegaan", vertelt de Nederlander Nico Schaft, die met 888 Fruit Company een verkoopunit heeft op Rungis.

De AGF-handelaar verwacht dat het tijd nodig heeft voor er weer leven in de handel komt. "Mensen buiten Parijs werken wel, maar in het centrum is het een stuk rustiger. Daarbij werkt nu natuurlijk het warme weer ook niet mee met de fruitverkoop en zijn de eerste twee weken van januari traditioneel rustiger, omdat de mensen hun geld hebben uitgegeven voor de feestdagen. Ik eet zelf eens in de twee weken in de lobby van een groot hotel in het centrum. Voorheen zat het restaurant helemaal vol. Nu zit je er bijna in je eentje te eten. Al met al zijn het zware tijden hier."

Het kost voor hem geen problemen om zijn inkoop erop aan te passen. "Ik loop elke morgen om 4 uur over de groothandelsmarkt en ben flexibel in wat ik koop, maar ik zie het natuurlijk liever anders." Toch ziet Nico op de wat langere termijn het jaar met vertrouwen tegemoet. "Mede door de 'natuurproblemen' in de Europese productielanden, kan het nog weleens een interessant seizoen worden voor overzees fruit. Voorwaarde is hier op de groothandelsmarkt dat we de beschikking hebben over topkwaliteit handel. Voor tophandel kun je een goede prijs vragen, maar alles wat daaronder zit valt niet voor normale prijzen te verkopen op de groothandelsmarkt", vertelt Nico.

"Wat de importeur in de huidige fruitmarkt momenteel vooral opvalt, is de slechte marktsituatie van de gele meloenen. Dat is momenteel één grote ellende en er wordt grof geld op verloren door Nederlandse importeurs. Druiven uit Zuid-Afrika en Namibië zijn nu juist weer beter te verkopen in tegenstelling tot vorig jaar toen de prijzen absurd hoog waren."

Voor meer informatie
Nico Schaft
888 Fruit Company
Rungis, France
Tel: +33 145603640
Mob: +33 609814815
info@888fruitcompany.com