Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse kersen naar China

Op de top van de G20-leiders in Antalya werd het "protocol voor de noodzakelijke fytosanitaire eisen voor de export van Turkse kersen naar China" ondertekend. Vooral telers in Sultandagi reageerden verheugd, omdat zij verantwoordelijk zijn voor ongeveer 30% van de Turkse kersenexport (10% van totale kersenproductie). Volgens hen zal de overeenkomst de economische waarde van de kers vergroten.

De voorzitter van de Sultandagi Cherry Cooperative, Osman Acar, stelt dat de telers in Sultandagi jarenlang hebben gezwoegd om deze erkenning te krijgen. Volgens Acar zijn de productieketen en infrastructuur dan ook klaar voor het komende jaar. De kersenexport kan wat hem betreft beginnen: "Sultandagi moet de basis van de kersenexport worden. Dat is ons doel. We willen in staat zijn om Chinezen kersen te bieden wanneer zij daarom vragen. Met een productie van 50.000 tot 60.000 ton in Sultandagi moeten we de opbrengst in de komende 3-5 jaar kunnen verdubbelen met name door middel van de kennis en kunde van onze hardwerkende telers. De export naar China zal onze kersen de erkenning geven die ze verdienen."

Bron: trthaber.com

Publicatiedatum: