Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Appeloogst Alte Land valt groter uit

Appelteler Rolf Schuback is nog steeds een beetje buiten adem. De oogst van 2015 heeft veel gevraagd van de telers in het Alte Land. "We zijn net klaar. De appelen zijn vanwege het koude voorjaar later rijp geworden en daarom konden we pas later met de oogst beginnen", legt Rolf uit. Bovendien geeft hij toe dat hij de oogst onderschat heeft: "We hebben circa tien procent meer geoogst dan verwacht. Dat is goed nieuws maar daardoor heeft natuurlijk ook alles langer geduurd", zegt hij tegenover Landvolk-Pressedienst. De regenval tijdens de oogst heeft het werk extra moeilijk gemaakt en vertraagd. "In de afgelopen twee weken waren er grote moeilijkheden op de zachte grond. Daarom zijn we allemaal blij dat het nu allemaal voorbij is", zegt de teler. Normaal gesproken beƫindigen de appeltelers de oogst midden oktober.



Met de opbrengst van zijn bomen is Rolf dit jaar verrassend tevreden. Ook al valt de oogst kleiner uit dan in recordjaar 2014, de appeltelers aan de Duitse Niederelbe oogsten gemiddeld tot goed tegen de pessimistische verwachtingen in. De telers en verkopers wachten daarom met spanning op de exacte cijfers. De aanvankelijk pessimistische oogstraming heeft een positieve uitwerking op de prijzen gehad, legt Rolf uit: "Gezien de grootte van de oogst is de prijs goed, vooral vergeleken bij vorig jaar. Toen moesten we onze appelen onder de productiekosten verkopen. De prijs van appelen is dit jaar echter ook niet bovengemiddeld hoog. De prijs was in het afgelopen jaar vanwege de recordoogst gewoon buitengewoon slecht. Nu heeft de prijs zich weer genormaliseerd", zegt Rolf.

Bron: www.landvolk.net
Publicatiedatum: