Cristiana Furiani, eigenaar van Geofur, op Fruit Attraction.
Geofur chicorei kratten
Bewerkingsactiviteiten op Geofur (foto uit het archief).
"Het huidige seizoen begon goed - de kwaliteit is uitstekend, zelfs boven verwachting, terwijl de gemiddelde volumes hetzelfde zijn. Het seizoen moet een bevredigend resultaat opleveren. Het enige wat niet zeker is, is de consumptie, maar we zijn zeer optimistisch op het moment", vertelt ze. "Begin november komt de export gewoonlijk op gang, maar de vraag is op dit moment echter laag. Gewoonlijk stopt Noord-Europa met de productie wanneer het vriest, maar het weer is mild en lokaal is het product nog steeds verkrijgbaar."
De verwerking van radicchio bij Geofur (
"Op nationaal niveau doen we het goed, vooral in de supermarkten, welke nu meer op kwaliteit gaan letten. Detailhandelaren hebben steeds meer interesse in radicchio 'Pgi Verona', maar het zou meer gepromoot moeten worden"
Een tray met roodlof 'Pgi Verona'
De verwerking van radicchio
Na de piek in de prijzen van afgelopen zomer veroorzaakt door de hittegolf, worden ze niet gewaardeerd op hun marktwaarde en hoewel er grote volumes beschikbaar zijn, is de vraag van buitenlandse markten stil. Wanneer de consumptie vergelijkbaar is met vorig jaar, moet dit echter geen probleem vormen."
Contact:
OP Geofur
Via Gallese, 17
37045 Legnago (VR)
Tel.: (+39) 0442 641344
Fax: (+39) 0442 641426
Email: info@geofur.it
Web: www.geofur.it