Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk beschuldigt Spanje van MRL-overschrijding in sla

De belangrijkste organisatie van Franse telers, de Fédération nationale des Syndicats d'Exploitants agricoles (FNSEA), gebruikt statistieken om Spaanse telers te beschuldigen van de verkoop van sla met residuen. Zoals reeds gemeld door Hortoinfo toonde een studie van Generations Futures aan dat 80% van de Franse sla sporen van bestrijdingsmiddelen bevat. Van de 31 geanalyseerde stukken sla was slechts één afkomstig uit Spanje met een residuengehalte dat ruim onder het toegestane maximum lag. Dit is de basis voor de Franse beschuldiging tegen Spanje.

UPA-eis
De Union of Small Growers and Ranchers (UPA) heeft de FNSEA gevraagd om uitleg over deze beschuldigingen tegen Spaanse producenten. "De Spaanse agrosector wordt opnieuw op ongegronde wijze beschuldigd", aldus een vertegenwoordiger van UPA.

Verklaring van de minister
De UPA heeft een beroep gedaan op de minister van Landbouw, Isabel García Tejerina, om uitleg te vragen aan haar Franse tegenhanger en zodoende de 'aanvallen' op de Spaanse agrosector een halt toe te roepen. Het European Committe of Agricultural Organizations (COPA) is door de organisatie opgeroepen om een bilaterale bijeenkomst tussen beide landen te organiseren om dit conflict op te lossen. De UPA zal ook aan de FNSEA vragen om de Spaanse telers publiekelijk in ere te herstellen.

Bron: Hortoinfo
Publicatiedatum: