Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommerprijzen onderuit onder druk van Spaanse aanvoer

Tholen - De aanvoer van Spaanse komkommers neemt momenteel toe en het prijsniveau van de Nederlandse komkommers zakt als gevolg hiervan in. "Het contractseizoen loopt in deze periode af. Traditioneel schakelen veel retailers in Duitsland en Nederland dan over op Spaanse komkommers", concludeert een woordvoerder van afzetorganisatie Kompany, één van de grootste afzetorganisaties van Europa.



Over het algemeen is de Spaanse aanvoer enkele weken later op gang gekomen. Vorig jaar kende Spanje een slechte november- en decembermaand in tegenstelling tot oktober toen er goede prijzen werden gebeurd. Dit jaar gokken veel Spanjaarden wederom op een goede oktobermaand en komen veel komkommers uit de Motril-hoek, die in andere jaren eind oktober in productie kwamen, twee weken eerder op de markt.

"Het is afwachten wat er gaat komen, maar normaal gesproken hebben we een aantal lastige weken voor de boeg", vervolgt de verkoper. "Het was broodnoodzakelijk voor de telers dat er dit jaar een keer geld verdiend werd. Ten opzichte van 2014 was het een goed jaar, ten opzichte van 2013 een beter jaar, maar van een jubelstemming is nog geen sprake."



Traditioneel schakelen enkele Kompany-telers in de herfst over op de tomatenteelt, waardoor de coöperatie van begin november tot eind januari ook herfsttomaten aanbiedt. "Het areaal herfsttomaten is landelijk wat geslonken en bij Kompany gehalveerd. Het is lastig om een prognose te geven voor die korte periode dat de herfsttomaten op de markt zijn. Het is een zaak dat we de kwaliteit goed voor elkaar hebben en vervolgens moeten wij zorgen dat we hier een extra plusje van kunnen maken."

www.kompany.nl